Hírek

2005.04.19. 00:00

Lesik a kápolna kéményét

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="128"] Bevonultak a pápaválasztó bíborosok a Sixtus-kápolnába
[/caption]Tegnap megnyílt a pápaválasztási eljárás: a délelőtti misét követően a bíborosok közösen megebédeltek, majd délután körmenetben bevonultak a Sixtus-kápolnába. A katolikus egyház „hercegei” mögött bezárultak a kapuk, de addig a szertartásra kíváncsiak egyenes közvetítésben nézhették az előkészületeket.

Joseph Ratzinger bíboros a délelőtti misén azért fohászkodott, hogy Krisztus szíve szerint válasszanak új főpásztort nyájuknak a bíborosok. Róma központjában egyébként három fehér reverenda került ki a neves egyházi szabóság, a Gammarelli „divatház” belvárosi üzletének kirakatába. Immár évszázadok óta e család minden konklávé előtt ruhát varr az új katolikus egyházfő számára. Az egyik reverenda mindenképpen az új egyházfő viselete lesz, legalábbis az első ceremóniákon. Ezért sovány, átlagos és túlsúlyos, vagyis S, M és L méretben készült el.

A Szent Péter tér megtelt: az ott gyülekező turisták nem akarnak lemaradni az évszázad, iletve az évezred első pápaválasztásáról. Arról a látványról, amikor a voksolás eredményességét jelezve a Sixtus-kápolna kéményéből gomolyogni kezd ajd a fehér füst.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!