Hírek

2005.04.09. 07:45

Mariann álmatlan éjszakái

Parcsami Gábor

– Még nem tudom, hogy melyik színházba szerződöm, de mindenképpen szeretnék Budapesten maradni – mondja Molnár Mariann. – Egyetlen vidéki városban sincs annyi lehetősége egy színésznek, mint a fővárosban. Sajnos, nem könnyű színházat találnom. Ez múlhat azon is, hogy a vizsgaelőadásainkat kevesen nézik meg a színházak vezetői közül. Így nincsenek vele tisztában, mit tudnak a fiatal pályakezdők. Az elmúlt napokban elég sok álmatlan éjszakám volt a szerződésem miatt. Azzal vigasztalom magam, hogy talán jobban megbecsülöm, ha később kapok lehetőséget. Nem az az egyetlen út, ha azonnal, tárt karokkal fogadnak valamelyik színházban.

Mariann szülővárosában is szeretné megmutatni, mit tanult a fővárosban. – Debrecenben mindenképpen szeretnék pár darabban fellépni, megmutatni a hazai közönségnek, mit tudok – árulja el. – Úgy néz ki, a következő évadban lesz is erre lehetőségem. Erről többet babonából nem szívesen beszélnék.

A fiatal művésznőt ma este láthatjuk az Ódry Színpadon a Virrasztás című darabban. – A Mándy Iván életét feldolgozó színműben rengeteg karakterszerep van – avat be. – Nekem egy kövér jegyszedőnőt kell játszanom. Nem könnyű, hiszen eléggé ki kellett tömni magamat a ruhám alatt, hogy kövérnek látsszam. Így pedig nem valami egyszerű mozogni a színpadon.

Mariann szerepel a Vígszínházban az Egy csók és más semmi című színműben. Az Ódry Színpadon a Boldogtalanok című darabban láthatjuk.
A fiatal színésznő szívét egy olasz üzletembernek sikerült meghódítania. – Amikor megláttam, teljesen kész voltam, elájultam – meséli. – Ő az a férfi, akiről álmodtam. Ennek ellenére a mi szerelmünkre a legjellemzőbb, hogy se veled, se nélküled. Miatta tűztem ki célul, hogy a közeljövőben elkezedek olaszul tanulni. Igyekszem megismerni ennek a népnek a kultúráját.

Molnár Mariann

Debrecen, 1983. február 19.

Az idén végez a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Eddigi főiskolai szerepei: Heléna (Szentivánéji álom),

Sörbyné (A vadkacsa)

Vígszínházi szerepe: Manci (Egy csók és más semmi)

Az idén végez a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Eddigi főiskolai szerepei: Heléna (Szentivánéji álom),

Sörbyné (A vadkacsa)

Vígszínházi szerepe: Manci (Egy csók és más semmi) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!