Hírek

2005.04.29. 08:08

Miló Viktória és a tudatalatti titkai

A bokszhercegnőről azt gondolhatnánk, hogy csupa vidámság és derű. A világbajnok elárulta: az utóbbi hónapokban más kérdések foglalkoztatják.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="180"] „Egyre többször jut eszembe, megéri-e mindent feláldozni a sportért…”
[/caption]– Mindenki azt hiszi, hogy egy világbajnok élete csupa öröm és ragyogás – mondja Miló Viktória. – Pedig ugyanazokkal a gondokkal küzdök én is, mint a velem egykorú lányok. Talán egy kicsit még többel is, hiszen mindenki megismer, mindenkinek van egy kialakult képe rólam. Legtöbben csak a ringből ismernek, harcosnak és keménynek. Sajnos nem mehetek oda minden emberhez, és nem mondhatom el nekik, hogy milyen vagyok valójában.
Viktória az utóbbi hónapokban dr. Joseph Murphy Tudatalattid csodálatos hatalma című könyvéből kap választ rengeteg kérdésre. – Legfőképpen arra, hogyan tudom a gondolataimat jó irányba terelni – árulja el.
– Mint minden bokszoló, én is gyakorta küzdök sérülésekkel. Ilyenkor még nehezebbnek érzem a feladatokat. Egész életem a sportról szól már majdnem húsz éve. Egyre többször gondolkozom el azon, hogy megéri-e mindent feláldozni érte. Murphy könyve segítségemre van ebben is, segít tisztázni, mit érzek valójában.
A világbajnok bokszolónő elárulta azt is, hogy a könyv önbizalma erősítésében is segíti.
– A ringben mindenki azt látja, hogy túl nagy az önbizalmam – avat be. – Ez csak féligazság, hiszen egy-egy kemény felkészülés semmivé válhat, ha valamelyik edzésen becsúszik egy sérülés. Akkor oda a világbajnoki öv. Az állandó megfelelés kényszere rengeteg terhet ró rám.
Viktória kedvenc olvasmányát sportpszichológusa ajánlotta figyelmébe. – Az önbizalomhiánnyal küzdőknek ugyanúgy ajánlom ezt a kötetet, mint azoknak, akik hozzám hasonló gondokkal birkóznak – mondja.

Miló Viktória

Született: Nyíregyháza, 1978. július 3.

Becenév: Mili

Cím: a WIBF-GBU légsúlyú világbajnoka

Eremények: 13-4-0, 3 K.O.

Végzettség: földrajz és testnevelés szakos tanár

Jelenleg egy vagyonvédelmi cégnél irodavezető.

Parcsami Gábor Miló Viktória Született: Nyíregyháza, 1978. július 3.

Becenév: Mili

Cím: a WIBF-GBU légsúlyú világbajnoka

Eremények: 13-4-0, 3 K.O.

Végzettség: földrajz és testnevelés szakos tanár

Jelenleg egy vagyonvédelmi cégnél irodavezető. „Egyre többször jut eszembe, megéri-e mindent feláldozni a sportért…” -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!