Hírek

2005.04.08. 07:22

Polli nemcsak színész, újságíró is

Parcsami G.

– A színház mellett az írás tölti ki az életemet – mondja Bárd
Noémi Polli. – Igaz, a kettő szorosan összefügg, hiszen főként színházi jegyzeteket, hangulatképeket és színészinterjúkat készítek. Eleinte csupán kedvtelésből írogattam, mára viszont az egyik színes havilapban saját rovatom is van.

Bármilyen furcsa, Polli gyerekként mégsem író vagy újságíró, de még csak nem is színész akart lenni. – Hatéves koromban, mikor felmentem az iskolába és megkérdezték, mi akarok lenni, azt vágtam rá: turista – meséli nevetve. – Felvilágosítottak, hogy ilyen foglakozás még a mesében sem létezik. Mondanom sem kell, nagyon szomorú lettem. Ha turista nem is lehettem, utazni, világot látni azóta is imádok. Ha csak tehetem elutazom valahová. Alig várom már a nyarat, s hogy végre elmehessek valamelyik tengerpart vadregényes tájára, ahol kipihenhetem az elmúlt színházi év összes fáradalmát.

Polli a József Attila Színház Gaál Erzsébet Stúdiójában ma délelőtt a híres
Ibsen-darab, a Nóra nyilvános főpróbáján látható. – A darab bemutatója vasárnap este lesz – mondja. – Mindenkinek szívből ajánlom ezt a fantasztikus és örökérvényű művet. A mi előadásunk varázsa főként a szereplőkben rejlik. A szereposztás magáért beszél: Fehér Anna, Juhász György, Be-senczi Árpád, Bánffy György és Varga Klári. A rendező Háda János. A próbák alatt nagyon jó volt a hangulat, Jánosban egy igazi színészbarát rendezőt ismerhettem meg.

Polli még látható a József Attila Színházban a Pál utcai fiúk című darabban és az Osztrigás Miciben. A Magyar Színházban Lamancha lovagjában Antóniát és a Budaörsi Játékszínben a Madarakban Fülemülét játssza.       

Bárd Noémi Polli

Budapest, 1976. május 10.

1996: Nemzeti Színház Stúdiója

1998: Gór Nagy Mária Színitanoda, majd Győri Nemzeti Színház

2001–től: szabadúszó

Főbb szerepei: Dunya (Bűn és bűnhődés),Szandi (Család az interneten), Balladás asszony (Csíksomjói Passió)

1996: Nemzeti Színház Stúdiója

1998: Gór Nagy Mária Színitanoda, majd Győri Nemzeti Színház

2001–től: szabadúszó

Főbb szerepei: Dunya (Bűn és bűnhődés),Szandi (Család az interneten), Balladás asszony (Csíksomjói Passió) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!