Hírek

2005.04.12. 00:00

Újabb rendzavarás a Vajdaságban

Gyulay Z.

Muzslyán a polgárok nagygyűlésén Smit Ferenc, a helyi közösség tanácsa elnökének kétnyelvű – magyar és szerb – beszámolóját rövid időre megszakította néhány fiatal, akik a beszámoló közben érkeztek. Követelték, hogy a tanácselnök szerbül beszéljen, holott a szóban forgó napirendi pont már szerb nyelven elhangzott. Azt kiabálták, hogy a szerb az államnyelv, minden jelenlevő ért szerbül, miért kell magyarul beszélni. Egyikőjük felvetette, honnan tudhatja, hogy nem éppen őt szidalmazzák, s mielőtt ezt még bárkinek is eszébe jutott volna megtenni, ő maga illette káromló szavakkal a jelenlevőket.
A fiatalok azt is követelték, hogy a tanács szerb nyelven is hozza nyilvánosságra pénzügyi beszámolóját, amely teljes egészében már megjelent csak szerb nyelven a magyar nyelvű Muzslyai Újságban. Emiatt még kritika is érte a tanácselnököt, aki megígérte, hogy magyarul is megjelenik a beszámoló. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!