Hírek

2005.05.30. 06:11

Mike Tyson legyőzőjével bokszol Petrányi Zoltán

Mike Tyson, Vitalij Klicsko, Petrányi Zoltán. Mi lehet közös bennük? Annyi mindenképpen, hogy mindhármukat összehozta a sors Danny Williamsszel.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="111"] Nem tartja magát esélytelennek
[/caption]Petrányi Zoltán először maga sem akarta elhinni Rácz Félix menedzsernek a hírt, amely szerint Tyson és Klicsko után ő lesz a brit klasszis következő ellenfele. Most már úgy gondolja, ez egy ajándék számára az élettől, amivel megkoronázhatja amúgy sem sikertelen pályafutását, persze csak abban az esetben, ha szombaton Manchesterben sikerül legyőznie a 120 kilós fekete óriást. – Minden vágyam, hogy éljek a lehetőséggel – mondta Petrányi Zoltán, akinek edzője, Szabó Nagy Gyula betegséggel bajlódik, ezért Miló Viktória mesterével, Nagy Lajossal utazik majd Angliába. – Bár  Williams életem legnehezebb ellenfele, nem az a célom, hogy végig védekezzem a mérkőzést. Szeretnék tiszta ütéseket bevinni, hiszen valószínűleg csak K. O.-val nyerhetek.

Az amatőrként és profiként is nehézsúlyú bajnoki címet szerzett Petrányinak szinte az élete az ökölvívás. Már régen túl van legszebb évein a szorítóban, mégis napról napra eljár edzeni, sőt mérkőzéseket is vállal. Amikor nemrégen elvesztette profi magyar bajnoki címét, rendkívül csalódott volt, s bár sokan azt tanácsolták, hogy fejezze be a bokszolást, ő hallani sem akart erről a lehetőségrél. – Az utóbbi hónapokban keményen edzettem, régen voltam ennyire jó formában. Danny Williams ellen bokszolni nekem olyan, mintha címmeccset vívnék. Nagyon motivál, hogy ilyen szintű ökölvívó ellen bizonyíthatok, alig várom már a pillanatot, amikor ott állok majd a ringben Williamsszel szemben – nyilatkozta a 38 éves ökölvívó.

Valóban nem lesz könnyű dolga Petrányinak, hiszen Williamsre az egész világ felfigyelt, amikor kiütötte a legendás Mike Tysont. Ez után a brit bokszolónak vb-címmérkőzést hoztak össze a négy nagy szervezet egyikénél, a WBC-nél, ám nem bírt napjaink egyik legjobb nehézsúlyú öklözőjével, Vitalij Klicskóval. Az ukrán technikai K. O.-val nyert. Reméljük, a manchesteri küzdelem sem lesz sétamérkőzés Danny Williams számára.

Riskó Márton Nem tartja magát esélytelennek -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!