Hírek

2005.05.07. 00:00

Óvott a Parma, továbbment a Sporting

Habár mindkét UEFA-kupa-elődöntő visszavágóját lejátszották, egyelőre csak egy csapat jutott biztosan tovább. A Sporting Lisboa kiejtette az Alkmaart, ám a CSZKA Moszkva hiába győzte le a Parmát, az olaszok megóvták a meccset.

Szabó T.

A moszkvai mérkőzés 20. percében egy pályára hajított petárda közvetlenül az olasz kapus, Luca Bucci mellett robbant fel. A Parma kapusa néhány percig még védett, de aztán le kellett cserélni. Luca Baraldi, a Parma ügyvezetője bejelentette, megóvják a mérkőzést. „Bucci megpróbálta folytatni a játékot, de hallászavara és fejfájása miatt erre képtelen volt – magyarázta Baraldi. – A kapus a csapatorvossal egy moszkvai kórházban maradt. Ez kérem, pontosan olyan eset, mint amikor Didát megdobták Milánóban.” A Baraldi által említett eset az Internazionale–Milan összecsapáson történt. A derbi félbeszakadt, az UEFA 3-0-lal a Milannak adta a mérkőzést.

A CSZKA egyébként fölényesen 3-0-ra verte a Parmát, vagyis a gól nélküli első mérkőzést követően a pályán kiharcolta a továbbjutást. "Sajnáljuk a történteket, véletlen baleset volt – vélekedett Valerij Gazzajev, a CSZKA edzője. – Szurkolóink évek óta erre a sikerre vártak, egy kicsit jobban örültek a kelleténél.”

Az Alkmaar ugyanúgy járt, mint egy nappal korábban a másik holland csapat, a PSV, az utolsó percben bukta el a továbbjutást. A 122. percben már a tizenegyeseket várták a nézők, amikor a Sporting védője, Miguel Garcia egy szögletet követően a hálóba fejelt. Az Alkmaar 3-2-re nyert, de a portugálok mentek tovább, idegenben lőtt góllal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!