Hírek

2005.07.19. 00:00

Pál Tamás musicalt dalol

Ma este Pál Tamás és több más neves színész-énekes tolmácsolásában hangzik el 3 órában13 híres musical 33 híres dala a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Váczy András

[caption id="" align="alignleft" width="132"] A megasztáros fiú igazi szerelme a popzene, a színház csupán második
[/caption]Ma egy Dunai Tamás rendezte válogatásprodukciót láthatunk színpadi látványelemekben gazdag körítésben. Az előadói gárda tagja Pál Tamás is.
– Nem sokkal azután, hogy kiestem a Megasztárból, megkerestek ennek a félig színházi, félig koncert jellegű műsornak a szervezői. Nyilván a Sunset Boulevard sikere is közrejátszott ebben... – meséli. – Ahány dal, annyi szerep. A karakter finoman, a háttérben bontakozik ki az adott dalon belül. Inkább popkoncert, mint színházi előadás.
Tamás három dala a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című rockoperából a Ringasd el magad, a Nyomorultakból Thénardier kocsmáros A ház ura, a Rómeó és Júlia musicalváltozatából pedig a Verona.
A fiatal énekes kilenc éve barátkozik a musicallel Földessy Margit stúdiójában. – Játszottam az IBS Színházban, első igazi nagy szerepemet a Képzelt riportban kaptam. Később prózát is játszottam – mondja. Olyan sikerrel, amit Tamás szerénysége nem enged világgá kürtölni. Kürtölöm hát helyette én.
Mégsem akar színész lenni:
– Tetszik a színház, de nem vagyok a megszállottja. Például a mai fellépés kielégíti a színpadi vágyam. Második szerelem... – ebből következik, hogy van első.
 – Próbafelvételeket készítettem dallamos rockzenei alapra, nagyjából körvonalazódik az egész lemez hangvétele.
Reméljük, hamarosan írni lehet az első Pál Tamás-albumról. Addig viszont a musical- és Pár Tamás-rajongók, uccu, menjenek a Margitszigetre!

A fellépők és a nóták

DALOK: Jézus Krisztus Szupersztár, Képzelt riport..., Hegedűs a háztetőn, West Side Story, István, a király, Rómeó és Júlia, Nyomorultak, Miss Saigon, Elisabeth, Kabaré, Chicago, Mozart, Hair

ELŐADÓK: Détár Enikő, Janza Kata, Berkes Gabi, Szomor György, Magócs Ottó, Fésűs Nelly, Borbás Erika, Farkas Gábor „Gábriel”, Feke Pál, Makrai Pál, Pál Tamás, Varga Miklós, Boda István, Kiss Szabolcs, Haratik Edina, Réder Nóra, Teszárek Csaba, Kemény István, Ellinger Edina, Rusz Judit.

ELŐADÓK: Détár Enikő, Janza Kata, Berkes Gabi, Szomor György, Magócs Ottó, Fésűs Nelly, Borbás Erika, Farkas Gábor „Gábriel”, Feke Pál, Makrai Pál, Pál Tamás, Varga Miklós, Boda István, Kiss Szabolcs, Haratik Edina, Réder Nóra, Teszárek Csaba, Kemény István, Ellinger Edina, Rusz Judit. A megasztáros fiú igazi szerelme a popzene, a színház csupán második -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!