Hírek

2005.08.27. 06:08

A román államfő váratlan székelyföldi szemléje

Váratlan látogatást tett tegnap délelőt a katasztrófa sújtotta Hargita megyében Traian Basescu. A román államfő Verestóy Attila szenátor társaságában Székelyudvarhelyet, Farkaslakát és Siménfalvát kereste fel.

Lukács János, Kolozsvár

[caption id="" align="alignleft" width="275"] Basescu vigasztalta az embereket
[/caption]Elismeréssel szólt arról, hogy a székelyek a moldvai árvízkárosultakkal ellentétben nem várták a katonák segítségét, hanem maguk láttak hozzá a keletkezett károk elhárításához. A kormány által beígért gyorssegélynek azonban még nyoma sincs Székelyföldön. Eközben Magyarországról számos jótékony célú szervezeten kívül a kormány is útnak indított egy 40 millió forintos segélyszállítmányt. A Debreceni Vízmű Rt. szivattyúi és szakemberei folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán.

Farkaslaka az egyik leginkább próbára tett települése a régiónak. A községben és a hozzátartozó falvakban összesen kilenc ember vesztette életét, további öt halottat pedig Siménfalván és Boldogfalván követelt az ár. Tamási Áron szülőfalujában tegnap már eltemették az árvíz első néhány áldozatát, tájékoztatta lapunkat Balogh Edit farkaslaki anyakönyvvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!