Hírek

2005.09.01. 00:00

A Times tud Gera ügyéről

Az átigazolási időszak utolsó napján csak Igor Bogdanovics hagyta el Debrecent. Eközben Lisztes Krisztián ma aláírhat a Mönchengladbachhoz.

Szabó Tamás

Tegnap délután, néhány órával az európai játékospiac zárása előtt újból felmerült, hogy Gera Zoltán klubot vált. A West Bromwich Albion játékosát korábban a PSV-vel, a Tottenhammel, az Aston Villával, sőt a Chelsea-vel is hírbe hozták, így nem volt meglepő, hogy újfent illusztris csapatot írtak a neve mellé. Habár a jelentősebb európai hírforrások nem jelezték, mégis futótűzként terjedt, miszerint a Liverpool érdeklődik iránta. Az információt a Times internetes kiadása is átvette. Annyi bizonyos volt, hogy az edző, Rafa Benítez támadó szellemű játékost keres, de ő elsősorban a görög Európa-bajnok Jannakopuloszt vagy a perui Solanót szerette volna megszerezni – a portugál Simao Sabrosa mellett. Utóbbiról a mértékadó brit források is „tudtak”: Simao tegnap orvosi vizsgálaton vett részt a Liverpoolnál, és valószínűsíthető, lapzártánk után a Benficától az angol klubhoz szerződött. A Liverpool sajtóosztályán nem tudtak arról, hogy Gera a „vörösökhöz” tartana.

Debrecenben Éger László, Máté Péter, Halmosi Péter és Igor Bogdanovics távozásáról beszéltek. Nos, előbbi három maradt, Bogdanovics pedig valóban elköszönt. Éger és Máté valóban felkeltette néhány külföldi klub figyelmét, de nem kaptak komoly ajánlatot. Halmosinak több kérője is akadt, végül azonban ő is a Lokinál maradt. Bogdanovics viszont Törökországba szerződött, és a Genclerbirliginél folytatja pályafutását. (Ebben a klubban játszott korábban Sándor Tamás is.) A debreceni klub elöke, Szima Gábor a csapat internetes honlapján elmondta, egyetlen labdarúgóját sem árulták, a kérők maguktól érkeztek.

– A félreértések elkerülése végett szeretném tisztázni, mi egyetlen futballistánkat sem árultuk – mondta Szima. – A klub anyagi helyzete a játékoseladásokból származó bevételek nélkül is stabil maradt volna.

A DVSC azért nem gördített akadályt Kerekes, Böőr és Bogdanovics távozása elé, mert figyelembe vette a labdarúgók érdekeit. Nincs mit szépíteni a dolgon, azok a futballisták, akik külföldre távoztak, a szerződésükben foglaltak szerint 6–8- szorosát keresik majd, mint amennyit Debrecenben kaptak volna. A klubvezetés döntésében az emberi oldal dominált, hiszen ez a két-három év, míg a játékosok külföldön futballoznak, az anyagiak tekintetében az egész életüket meghatározhatja.

Idehaza a Ferencváros és a Vasas lapzártánk után még Ferenczi Istvánért állt sorba. A csatár az elmúlt hetekben Angyalföldön tréningezett.

Lisztes játszott a Mönchengladbachban

Lisztes Krisztián kedden a Mönchengladbach színeiben pályára lépett a Charleroi ellen. Az edző, Jörn Andersen elégedett volt teljesítményével, a mérkőzés 1-1-re végződött, a magyar középpályásnak egy nagy helyzete volt, de hibázott. Tegnap a csapat másodedzője, Horst Köppel három játékosnak, köztük Lisztesnek külön edzést vezényelt. A tréninget követően Lisztes elmondta, jók a benyomásai, ma szerződést kaphat a Mönchengladbachtól. – Gyönyörűek az edzőpályák, míg a stadion az eddigi legszebb, ahol játszottam – mondta Lisztes, akit telefonon értünk utol. – Kijelenthetem, hogy a Mönchengladbach szerepel a listám élén, leginkább itt folytatnám a pályafutásom.

A középpályás elmondta, rá nem vonatkoznak az átigazolási időszak szabályai. Mivel lejárt szerződésű játékos, bármikor aláírhatja kontraktusát. Erre legkorábban ma délután lehet lehetősége, a német klub vezetői lapzártánk után döntöttek a sorsáról. Lisztes neve egyébként felmerült a Bayer Leverkusennél is.

– Gyönyörűek az edzőpályák, míg a stadion az eddigi legszebb, ahol játszottam – mondta Lisztes, akit telefonon értünk utol. – Kijelenthetem, hogy a Mönchengladbach szerepel a listám élén, leginkább itt

folytatnám a pályafutásom.

A középpályás elmondta, rá nem vonatkoznak az átigazolási időszak szabályai. Mivel lejárt szerződésű játékos, bármikor aláírhatja kontraktusát.

Erre legkorábban ma délután lehet lehetősége, a német klub vezetői lapzártánk után döntöttek a sorsáról. Lisztes neve egyébként felmerült a Bayer Leverkusennél is. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!