Hírek

2005.08.30. 00:00

Anya és fia gyilkolhattak a hét végén Kisapostagon

Szemán L.

[caption id="" align="alignleft" width="179"] Csikós Béláné ma szőke
[/caption][caption id="" align="alignleft" width="179"] Csikós Gábor melírozott hajú
[/caption]Tegnap megnevezte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a hétvégi baracs-kisapostagi kettős gyilkosság vélt elkövetőit. Szombaton brutális kegyetlenséggel meggyilkolták Szenttornyay Györgyöt, a köztiszteletben álló dunaújvárosi állatorvost és feleségét. A házaspárt a Baracshoz tartozó, de Kisapostagnak ismert településen lévő hétvégi házukban támadták meg. Úgy tudjuk, addig ütötték őket a támadók, vélhetően fahusángokkal és vascsővel, míg csak mozogtak. A vérbe fagyott áldozatokat otthagyták, és felforgatták az egész víkendházat, majd kirabolták. Hogy mit és milyen értékben vittek el, azt még tisztázni kell.

A megyei gyilkossági nyomozók már vasárnap két embert kerestek vélt elkövetőként, miután a helyszínelők rögzítették egy nő és egy férfi nyomait. Hétfőre virradóra a Kisapostagon végzett adatgyűjtésnek köszönhetően azonosították a nőt és a férfit Csikós Béláné (36) és fia, Csikós Gábor (17) személyében. Az eddigi adatok szerint a dunaújvárosi anya és fia követték el a brutális bűncselekményt. Miután eltűntek bejelentett tartózkodási helyükről, országos körözést adtak ki ellenük.
A rendőrség adatai szerint az asszony gyakran változtatja hajszínét, jelenleg szőke. Szombaton legalábbis ilyen hajszínűnek látták a szemtanúk az állatorvos nyaralójának közelében. Fia barna, ám szőke melírt rakatott a hajába. Állgödrében szakállt is viselt.

A gyilkosság hírére Dunaújváros teljesen felbolydult. A köztiszteletben álló állatorvost mindenki szerette. A Dunaújváros on-line honlapra érkező hozzászólások tegnap már a baracsi közállapotokat is kritizálták. A kisapostagi részen ugyanis nyilvános telefon, orvos vagy rendőr nem található. A rendőrség mindenesetre azt kéri, hogy aki esetleg látta valahol Csikósnét és fiát, vagy tudja, hol tartózkodnak, hívja fel telefonon a 107-es vagy a 112-es segélyhívót vagy a Telefontanú ingyenes vonalát a 06-80-555-111-es telefonszámon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!