Hírek

2005.08.05. 06:15

Az al-Kaida a londoni City lerombolásával fenyeget

Gy. Z.

Négy héttel az első és kettővel a második londoni merénysorozat után a rendőrség megerősítette készültségét a brit fővárosban. Csaknem hatezer rendőr van a metróállomásokon és a lehetséges robbantási helyeken készenlétben. Munkájukat civil ruhás nyomozók is segítik. Időközben a július 7-i terrorcselekmények után lezárt Picadilly-vonalat ismét forgalomba helyezték. Ajman asz-Zavahiri, az al-Kaida egyik vezetője az al- Dzsazira televízióban sugárzott üzenetében megfenyegette Tony Blair brit kormányfőt. A londoni belváros, a City szétzúzását helyezte kilátásba.
A The Washington Post értesülései szerint a húszezer tagot számláló Rendőrfőnökök Nemzetközi Szövetsége már két héttel a tévesen terroristának vélt brazil diák londoni lelövése előtt új bűnüldözési politikát fogadott el. A szervezet felszólította rendőreit, hogy fejre célzott lövéssel hatástalanítsák a feltételezett öngyilkos merénylőket, mert így tudják elejét venni, hogy az esetleges terrorista még működésbe hozhassa a testére erősített pokolgépet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!