Hírek

2005.08.25. 06:31

Bilincsbe került a salgótarjáni büdös tettes

N. E. D.

A bűncselekmények közül kettő egy 22 éves fiatalemberhez köthető. Az ipolytarnóci férfi a Vásár téren csapott le egy fiatal nőre. Hátulról lefogta, elvette értékeit és elmenekült. A sértett csak annyit tudott elmondani támadójáról, hogy milyen ruhában volt, és hogy kellemetlen szagot árasztott. Két nap múlva egy másik rablás is történt a környéken. Egy idős asszonyt támadt meg a tettes, és elvitte a pénztárcáját.

A nő látleletet vetetett a sérüléseiről, és amikor kilépett a rendelőintézetből, megpillantotta a támadót. Azonnal hívta telefonon a rendőröket, akik megkérték, ne tegye le a készüléket. Az asszony így irányította a helyszínre érkezőket, hogy merre menekült el a fiatalember. Két másik rablót akkor fogott el a rendőrség, amikor épp a hatóságnak segítettek. A tettesek egy férfit támadtak meg Salgótarján belvárosában. Egy buszbérletet mutattak fel áldozatuknak, így akarták elhitetni vele, hogy rendőrök. A sértett persze nem hitt nekik, dulakodni kezdtek.

Később egy rendőr ittas férfit látott az úton feküdni, és arra kért két arra járó férfit, hogy segítsenek az út szélére húzni őt. A segítőket igazoltatta a rendőr, s felírta az adataikat. Később, amikor kiderült, hogy keresnek két rablót, a rendőrnek rémlett, hogy hasonló személyleírású férfiak segítettek neki. A felírt lakcímek alapján otthonukban fogták el a tetteseket.

egy üzletközpontban rátámadt egy biztonsági őrre. A sértett észrevette, hogy lopni akar a tettes, és megpróbálta megakadályozni. A rabló ekkor esett neki, majd elmenekült. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!