Hírek

2005.08.15. 00:00

Csodára várnak Taszáron

„Visszajönnek az amerikaiak; Pápa mégsem lesz NATO-reptér, mert nem tud minden gépet fogadni.” – ilyen és ezekhez hasonló pletykákat hallani napok óta Kaposváron. A sokak számára örömteli hír azonban – úgy tűnik – szóbeszéd csupán.

BAMA

Pataki Sándor, Taszár polgármestere maga is meglepődött, amikor arról kérdeztük: meg tudja-e erősíteni ezeket az információkat. Csupán annyit mondott: a bázis sorsával kapcsolatban hosszú idő óta hol ezt, hol azt hallani. Megkezdődött a felszámolás, és ha az amerikaiakkal folyik is valamilyen egyeztetés, az is főként a megszüntetés technikájáról szól. A Somogy Megyei Önkormányzatnál sem tudtak a bázis iránt érdeklődő amerikaiakról. Gyenesei István, a megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: hallott a visszatérésről szóló hírről, de nem katonai forrásból, így azzal érdemben nem is foglalkozik.

„Bár lenne jó hírem” – mondta Weisz Zoltán, a Somogy Megyei Munkaügyi Központ igazgatóhelyettese. „Az utcán engem többen is megállítottak már, hogy mit tudok az üggyel kapcsolatban. A reményeket azonban nem tudtam megerősíteni. A bázisrepülőtértől egyetlen hivatalos papírt, a mintegy 370 dolgozó nevét tartalmazó leépítési bejelentést és ezek kiegészítését kaptuk meg. Információink szerint az elbeszélgetések már elkezdődtek. Negyvenegyen mennek majd nyugdíjba, a tiszteknek, tiszthelyetteseknek és a szerződéses katonáknak más alakulatoknál kínálnak állást, 87 közalkalmazottal pedig nekünk kell foglalkoznunk.” – tette hozzá.

A szekrényeket, ágyakat pakoló katonák sem reménykednek már. Szerintük, ha jönnek is amerikaiak, biztos, hogy ők már nem lesznek ott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!