Hírek

2005.09.01. 00:00

Csúnya, de sikeres topmodellek Angliából

NEM SZÁMÍT, ha csúnya vagy, sőt: egyenesen előnyős. Minél rútabbnak érzed magad, annál több az esélyed, hogy sikeres modell legyél. Sztár, akit körberajonganak, és aki álomfizetéseket vághat zsebre.

P. G.

Mit kell tenni mindehhez? Csupán be kell jelentkezni a londoni Ugly modellügynökséghez, és ha ők is ugyanolyan rondának ítélnek, mint te önmagad, máris elindítanak a világhír felé. Hasonlóan indult az ügynökség két legfoglalkoztatottabb modelljének Treacle-nek és Dellnek is a karrierje. Náluk rondább férfiakat már nagyítóval is nehéz keresni. Treacle, a Gumiarcú becenévre hallgató modell jelenleg 75 éves, és már huszonkét éve él abból, hogy fintorától vagy nevetőgörcsöt, vagy hányingert kap, aki ránéz. A világ számos országában fotózták és filmezték már. Dell huszonéves, és mielőtt az ügynökség „felfedezte”, pizzafutár volt. Elöl két foga hiányzik, arca egy fintorgó Miki egérre emlékeztet. Munkái közül a legbüszkébb arra, hogy három farmercég nadrágját, köztük a Levi’st is ő reklámozta. (Szabálytalan topmodellek. Angol dokumentumfilm, 2001. Spektrum, augusztus 30., 21.00.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!