Hírek

2005.08.30. 00:00

Dzsessz és képernyő közt

Holnap este a Jazz Gardenben ad koncertet Téli Márta és a Gyárfás Trió. Az énekesnő régi és legújabb számaiból énekel rajongóinak.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="120"] A Barátok közt Grétája az énekes-színésznőnek csupán egyik arca
[/caption]– Már készül a legújabb lemezem, és remélem, még az idén megjelenik – újságolja Téli Márta. – A lemez producere régi barátom, Pierrot, akivel abban egyeztünk meg, hogy kicsit könnyedebbre, slágeresebbre vesszük a zenét. Ez nem azt jelenti, hogy hátat fordítanék mindannak, amit eddig csináltam, és valami hip-hop zenét énekelnék. Mindenkit biztosíthatok róla, hogy a dzsesszes hangzásvilág fogja uralni ezt a lemezemet is. A dalok kiválasztása még tart, egyelőre annyit árulok el, hogy amerikai és angol slágerek feldolgozásai hallhatók a CD-n.

Márta a nyáron Bécsben Peter Framptonnal is találkozott, aki európai turnéjának egyik állomásaként adott koncertet az osztrák fővárosban. A 70-es évek világszerte elismert rocksztárja egyik alapítója a szintén legendás hírű Humble Pie nevű hardrock-bandának, amelyben két évig zenélt. Első önálló, Comes Alive! című dupla albumából tizenhatmilliót adtak el, és hónapokig vezette a különböző slágerlistákat. 1987-ben egykori iskolatársa, David Bowie meghívta világ körüli turnéjára. Azóta szólóban is gyakran koncertezik, és rendszeresen jelentet meg lemezeket. – Régi barátom Peter Frampton, a Változó kék című lemezem egyik dalát is ő írta – mondja Téli Márta. – Szóba került, hogy a jövőben is szívesen írna nekem néhány dalt.

A művésznő a holnap esti koncertjét nyárbúcsúztatónak szánja, mivel ősztől az éneklésen kívül más feladat is várja. – Szeptembertől egy kicsit kevesebb időm lesz koncertezni, mivel kezdődik másik „szenvedélyem”, a Barátok közt sorozat forgatása. A képernyőn pedig nem énekesként, hanem Grétaként kell megfelelnem.

Téli Márta

Tanulmányok: Színház- és Színművészeti Főiskola, Bartók Béla Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszak

Színházak: Szolnoki Szigligeti Színház, József Attila Színház, Merlin Színház

Tévéfilm: Barátok közt

Főbb lemezei: Quiet Motion, Változó kék, Smiling, Follow Your Dreams, Árnyékból fény

Színházak: Szolnoki Szigligeti Színház, József Attila Színház, Merlin Színház

Tévéfilm: Barátok közt

Főbb lemezei: Quiet Motion, Változó kék, Smiling, Follow Your Dreams, Árnyékból fény A Barátok közt Grétája az énekes-színésznőnek csupán egyik arca -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!