Hírek

2005.09.01. 00:00

Elbocsátás, támogatás, tüntetés a közgyűlésen

Még szeptember első napjába is átnyúlik az augusztus végén kezdődött, kétnapos Fővárosi Közgyűlés. A képviselők zöld jelzést adhatnak a budapesti kórházak újabb elbocsátási hullámának. Hat intézmény érintett, elsőként a Péterfy Sándor utcai és a Szent István Kórház dolgozóiról dönthetnek.

Zsidai Péter

Összesen tizenöt főt küldenek el, végkielégítésük megközelítőleg huszonhatmillió forintba kerül. A kórházak helyzetét javíthatja a másik döntés, ami nyolcszázmillió forintért gépeket és műszereket juttat az intézményekbe, ebből négyszázhetvenötmilliót a főváros fizet ki.

Elkészült a fővárosi központú régió 2007–2013 közötti stratégiai fejlesztési terve. Ha elfogadják a képviselők, meghatározzák a hosszú távú cselekvések irányait, céljait és prioritásait. Konkrét beruházásokról nincs szó a tervben. Annál inkább abban a megállapodásban, amely a Budapesti Közlekedési Szövetség közös bevételeinek felosztásáról rendelkezik. A főváros digitális térképének beszerzése bizonyára vitákat vált ki, az MDF már a hét elején jelezte, korrupciót gyanít az ügyben. Ha a politikusok úgy akarják, teljesítik a BKV kérelmét, és végre a földhivatal által elismerten a vállalat tulajdonába adják a Móricz Zsigmond körtéri gomba épületét.

A főváros részt vesz a „Virágos Magyarországért” versenyben, amelynek pályázatáról is szó lesz a közgyűlésen. Az ülésen megszülethet az a támogató nyilatkozat, amely 2012-ben labdarúgó-Európa-bajnokságot szeretne látni Budapesten. A képviselők bizonyára elfogadják a 4-es metró és a csepeli szennyvíztisztító államigarancia-vállalásának feltételeit tartalmazó szerződést is. Ezenkívül jó hírt hozhatnak a fővárosi szociális intézményeknek, amelyek harmincmillió forintos támogatásra számíthatnak.

Megint jönnek, tüntetnek

A Reggel értesülése szerint az augusztusi közgyűlés sem telik el tüntetés nélkül. Az újbudai Andor utca környéki lakók az ingatlanjaikban bekövetkezett értékvesztés elismerését és kifizetését akarják kiharcolni. Ha sikerül, az a fővárosnak több milliárd forintjába kerülhet. Az első pert már megnyerte az egyik tulajdonos. A XV. kerület testületi ülésén szintén tüntetés lesz. Az Észak-pesti Kórház hasznosításáról népszavazást kezdeményező civilek fognak demonstrálni.

Az újbudai Andor utca környéki lakók az ingatlanjaikban

bekövetkezett értékvesztés elismerését és kifizetését akarják kiharcolni. Ha sikerül, az a fővárosnak több milliárd forintjába kerülhet. Az első pert már megnyerte az egyik tulajdonos. A XV. kerület testületi ülésén szintén tüntetés lesz.

Az Észak-pesti Kórház hasznosításáról népszavazást kezdeményező civilek fognak demonstrálni. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!