Hírek

2005.08.03. 00:00

Gólt kell lőnie a Lokinak

Háromgólos előny birtokában léphet pályára ma este a Bajnokok Ligája selejtezőjében, Splitben a Hajduk ellen a Debrecen.

Lázár Lajos

Az első mérkőzésen, Debrecenben a Loki látványos játékkal, a vártnál magabiztosabb győzelmet aratott a Hajduk Split ellen. A 3-0-s sikerrel nagy lehetőség kínálkozik a magyar bajnok számára. Ha előnyét kihasználja, és továbbjut a DVSC, akkor a legrosszabb esetben is még hat mérkőzés vár rá az európai kupákban. A BL-ben a következő fordulóban az angol sztárcsapat, a Manchester United lehet az ellenfél. Ha a Debrecen sikerrel venné ezt az akadályt is, akkor a főtáblára jutna. Magyar csapatnak ez utoljára tíz évvel ezelőtt sikerült, a Ferencvárosnak köszönhetően. Vereség esetén az UEFA-kupa csoportkörében folytatná nemzetközi szereplését a DVSC. A találgatásból persze csak akkor lehet valóság, ha a Loki ma este kiharcolja a továbbjutást.
A csapat tegnap reggel, 9 órakor a debreceni repülőtérről
indult el Splitbe, ahova kétórás út után érkezett meg. A horvát városban 32 fokos meleg várta a küldöttséget. A kellemetlen hőség ellenére akadt kellemes meglepetés is, ötvenfős debreceni szurkolócsoport fogadta a repülőtéren a Lokihoz tartozókat. A csapat a Hotel Splitben szállt meg, majd este, a mai mérkőzéssel azonos időpontban (20.15, Sport2, a játékvezető a szlovák Richard Havrilla) edzést tartott a BL-visszavágó helyszínén, a Poljud-stadionban. A vezetők és a játékosok egyaránt úgy nyilatkoztak, hogy ezúttal a továbbjutás a fontos, tehát akkor sem lesz senki rosszkedvű, ha nem győzelemmel harcolják ki.
Supka Attila edző úgy tervezi, hogy a sérült Habi helyettese Vukmir lesz, és az is elképzelhető, hogy a fiatal Máté helyét a rutinos Komlósi veszi át a védelemben. Supka gondolkodik azon is, hogy Kerekest csak csereként veti be, a Debrecenben két gólt fejelő Bogdanovics mellett pedig a nyáron szerződtetett Sidibe lesz a másik csatár. Eldőlt, ha továbbjut a Loki, akkor elhalasztják a hét végi, Kaposvár elleni bajnoki mérkőzést. Ebben az esetben csütörtökön egyenesen Debrecenbe repül a csapat, és elkezdi a felkészülést a Manchester United ellen. Ha netalántán kiesne a DVSC, akkor Sármelléken száll le a gép, s onnan Kaposvárra folytatja útját a bajnokcsapat.

Mi kell a Debrecen továbbjutásához ma este?

Biztos továbbjutó a Debrecen, ha megnyeri a spliti visszavágót, de a Loki megy tovább döntetlen, illetve egy- vagy kétgólos vereség esetén is. Abban az esetben, ha a Hajduk 3-0-ra nyer, kétszer 15 perces hosszabbítás következik, ha ez sem hozna döntést, akkor tizenegyeseket rúgnak a csapatok. A Hajduk Split csak akkor lehet egyből továbbjutó, ha négy góllal nyer.

A Debrecennek sokat jelent, ha gólt szerez, az idegenben lőtt

találat ugyanis szinte megoldhatatlan feladat elé állítaná a horvát bajnokot, mert öt góllal kellene válaszolnia rá. Az első mérkőzésen látottak alapján nehéz elképzelni, hogy a mostani Debrecent 4-0-ra, 5-1-re vagy 6-2-re verje a Hajduk Split.

selejtezőjében, Splitben a Hajduk ellen a Debrecen. Lázár Lajos Mi kell a Debrecen továbbjutásához ma este? Biztos továbbjutó a Debrecen, ha megnyeri a spliti visszavágót, de a Loki megy tovább döntetlen, illetve egy- vagy kétgólos vereség esetén is. Abban az esetben, ha a Hajduk 3-0-ra nyer, kétszer 15 perces hosszabbítás következik, ha ez sem hozna döntést, akkor tizenegyeseket rúgnak a csapatok. A Hajduk Split csak akkor lehet egyből továbbjutó, ha négy góllal nyer.

A Debrecennek sokat jelent, ha gólt szerez, az idegenben lőtt

találat ugyanis szinte megoldhatatlan feladat elé állítaná a horvát bajnokot, mert öt góllal kellene válaszolnia rá. Az első mérkőzésen látottak alapján nehéz elképzelni, hogy a mostani Debrecent 4-0-ra, 5-1-re vagy 6-2-re verje a Hajduk Split. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!