Hírek

2005.08.24. 00:00

Gulyás vezetésével győzött a kosárlabda-válogatott

Rendkívül nehezen, az utolsó öt percben mutatott jó játékkal győzte le 75-68-ra a magyar csapat Svédországot az Európa-bajnoki pótselejtező második mérkőzésén. A szombati idegenbeli győzelem Portugália ellen elegendő önbizalmat adhatott volna a csapatnak. Azzal ugyanis a legnehezebbnek tartott akadály egyszeriben ki lett pipálva. Bár a svédek ellen nem a legjobb előjelekkel készülhettek a fiúk, hiszen az utóbbi három találkozón a magyar válogatott nem bírt az északiakkal.

BAMA

Meszlényi Róbert együttese az első negyedben pompásan muzsikált, elsősorban Gulyás Róbert és Dávid Kornél vezette a csapatot, amelyik hétpontos előnnyel várta a második negyedet. Ami olyan volt, mint egy rémálom. A gyenge támadójátékot már csak a reménytelenül rossz védekezés múlta alul. A svédek megérezték a lehetőséget, előbb felzárkóztak, majd a vezetést is átvették. Ettől kezdve, egészen az utolsó percekig a hazai csapat futott az eredmény után. Meszlényi edző nem nagyon találta az ideális ötöst, a palánk alatt Dávid is elvesztette a fonalat, Báder és Sitku pedig nem igazán tudta felvenni a ritmust. A mezőnyemberek közül Kálmán a labdaeladásaival tűnt ki.

A harmadik negyedben a játékvezetők furcsa ítéletei is visszafogták a mieinket. Az utolsó negyedre egyenlő állással fordultak a felek, Lisszabonban ez nem jelentett gondot, Kálmánék remekeltek a záró tíz percben. Most viszont a svédek rögtön megléptek két precíz hárompontossal. Elúszni látszott a hajó, amikor Németh István az utolsó öt perc kezdetén két triplával jelt adott a végső rohamra. A végig remeklő, 28 pontot szerző, Gulyás mellé újra felzárkózott Dávid, összeállt a védekezés, és pontosak lettek a támadások. Ez elég volt a győzelemhez, amit Gulyás utolsó másodperces triplája koronázott meg. A következő mérkőzés Portugália ellen augusztus 30-án lesz Székesfehérváron.

a svédek ellen nem a legjobb előjelekkel készülhettek a fiúk, hiszen az utóbbi három találkozón a magyar válogatott nem bírt az északiakkal. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!