Hírek

2005.09.01. 00:00

Gyurcsány hét lépése az oktatásért

Az oktatás területét érintő hét lépést ismertette részletesen a tegnapi országos tanévnyitón Gyur-csány Ferenc miniszterelnök.

Sz. Sz.

A tervek szerint a jövőben ösztönözni kívánják, hogy kistérségi társulás keretében minden kistelepülésen legyen óvoda. A kormány azt is szeretné elérni, hogy az iskolák tizenkét évfolyamos rendszerének létrehozását úgy oldják meg, hogy az felvételi eljárás nélkül garantálja a tanulók továbbhaladását. Ösztönzni akarja a kormány az iskolabuszrendszer létrehozását, többfunkciós buszhálózat kialakítását.

Ezzel a szaktárca szerint megoldható, hogy ha helyben működik az iskolák alsó tagozata, az iskolabusz vigye a gyerekeket a felső tagozatra. Ezen kívül átalakítják a tankönyvjóváhagyás rendszerét az életkornak és a gyermekközpontú tanulási szempontoknak jobban megfelelő tankönyvek érdekében. A tervek szerint 2005 végére hazánk összes iskoláját szélessávú internetkapcsolattal látják el. Elindul a Szemünk fénye-program az iskolai világítási és fűtési rendszer korszerűsítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!