Hírek

2005.08.15. 00:00

Hamis orvosi számlákkal csalnak a német turisták

Egyre több német nyaraló – aki üdülése idejére külföldi utasbiztosítást kötött – próbálja meg, hogy hasznot húzzon belőle. Hazatérésük után hamis orvosi vagy kórházi számlákat nyújtanak be a társadalombiztosításnak, az egészségügyi pénztárnak. A számlák egy részét saját maguk hamisítják, más részét pedig néhány dollárért a helyi handléktól szerzik be.

Gy. Z.

Sabine Wolff, a német DKV betegbiztosító teljesítési részlegének vezetője szerint erőteljesen növekvő tendenciát lehet megfigyelni. A cinkelt papírok elsősorban Thaiföldről és a Dominikai Köztársaságból származnak, de az eredet helye nem egyszer Vietnam és Libanon is lehet. Németországban a biztosítók most hadat üzentek a csalóknak, és nemcsak kilátásba helyezték, hanem tartják is magukat az ellenőrzéshez. Az olyan számlák után, amelyeket nem a hazai fizetőeszközben – azaz euróban – állítottak ki, első körben fax útján érdeklődek, hogy az illető orvos vagy az adott kórház egyáltalán létezik-e. S ha erre igenlő választ kapnak, a számlakibocsátótól igazolást kérnek, hogy valóban kezelték-e az ügyfelüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!