Hírek

2005.08.26. 00:00

Hímtaghosszabbítás miatt alakult ki válsághelyzet a thaiföldi kormányban

Cs. E.

Immár egész Thaiföldön téma, ami először csak a legutóbbi kormányülésen került napirendre: a kabinet egyik tagja állítólag meghosszabbíttatta a hímtagját. Takszin Csinavat miniszterelnök a The Daily Telegraph tudósítása szerint kerek perec megkérdezte minisztereit: „ki volt az?” S noha egy fontos törvénytervezetről kellett volna tárgyalni, a kormányfő kénytelen volt azt elemezni, mennyire árt a kabinet tekintélyének ez a kényes ügy. A lap szerint Csinavat félig komolyan azt is javasolta: a szomszéd szobában mindenki fedje fel férfiasságát az egészségügyi miniszter előtt.

A botrány úgy robbant ki, hogy egy thai hölgy beperelte a plasztikai klinikát, mert a szépítő szándékú műtét során elcsúfították az arcát. A kórház visszautasította a vádat, azt állítva, hogy a nő nem is járt náluk. Erre a páciens sajtóértekezletet hívott össze, s közölte: tudomása szerint a kormány egyik tagja a klinikán hosszabbíttatta meg hímvesszejét. A hölgy zsarolt is, mert megfenyegette a minisztert: ha nem segít neki a perben, nyilvánosságra hozza a nevét. Kijelentette: „az én arcom problémája nagyobb, mint az ön péniszének az ügye”.

A fáma szerint a bangkoki kormány egyik tagja sem vallotta be, hogy ő csináltatott plasztikai műtétet. A kabinet ülése után a miniszterek azon élcelődtek az újságírók előtt, milyen módon lehetne felderíteni a „bűnös” kilétét. Márpedig ez a szexturizmusáról világszerte ismertté vált országban egyre nehezebb, mivel épp a hivatalos politika hirdette meg a küzdelmet a kétes dicsőséget megalapozó „szakemberek” ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!