Hírek

2005.08.08. 00:00

Káosz nélkül újítanák fel a Bajcsy-Zsilinszky utat

Schiffer János főpolgármester–helyettes hétvégi tájékoztatása szerint idén nyáron Budapesten a Podmaniczky Program keretében nyolcvan kilométernyi utat újítanak fel. Az eddigi eredmények alapján, tizennyolc kerületben huszonnégy útszakasz készült el. A fővárosiak türelmére továbbra is szükség lesz, ugyanis megkezdődött a Bajcsy-Zsilinszky út felújítása is.

D. Sz.

Az ötödik kerületben, a Nyugati és Deák tér közötti munkálat úgynevezett nulladik ütemmel indult. A forgalomtechnikai terv alapján a Deák Ferenc tér és az Andrássy út közötti szakaszon két-két sávot foglalnak el a munkagépek. Az első ütem ma kezdődik el. A belvárosi kerületben a tervek szerint a középső két-két sávban a Bank utcáig marást, majd aszfaltozást végeznek. Ezután a külső sávokon megismétlik a munkafolyamatot, és kijavítják a szegélyeket. Az első ütemtől tilos a parkolás. A káosz elkerülése érdekében a parkolósávot átengedik a közlekedésnek. Az autósok így két-két sávot használhatnak.

A következő ütemben az útfelújítási munkálatokkal eljutnak egészen a Nyugati térig. Ennél a csomópontnál is újra aszfaltoznak. Az előzetes tervek szerint a forgalomba helyezés őszre tehető. A kitűzött időpont október huszonötödike.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!