Hírek

2005.08.12. 06:23

Kirsner Pekingre gondol

Ma este a Pannon GSM Kupa keretében, Balatonfüreden sorra kerülő, magyar–lengyel találkozón 100. válogatottságát ünnepelheti Kirsner Erika.

Jocha Károly

[caption id="" align="alignleft" width="120"] Az FTC szurkolói már hat éve gyönyörködhetnek Kirsner Erika góljaiban
[/caption]Öt éve, 2000 tavaszán, Békéscsabán, a románok ellen mutatkozott be a magyar női kézilabda-válogatottban Kirsner Erika. Azóta számtalan sikerben (tagja volt a 2000-ben Európa-bajnokságot nyert csapatnak) és csalódásban volt része. Szerencsére mindkettőt jól kezeli. Először a kezdetekről kérdeztük a villámgyors balszélsőt.
– Hódmezővásárhelyen, az általános iskolában én is részt vettem a különféle többpróba-versenyeken, ahol a legjobbak közé tartoztam. Távolban például 510 centit is ugrottam, végül mégis a kézilabdánál kötöttem ki.

– Köztudottan rengeteget számít, kinek a keze alatt nő-fejlődik egy játékos. Ön szerencsés volt ezen a téren?
– Minden átigazolás révén – a helyi Porcelán után Szegeden, Kiskunhalason és Debrecenen át vezetett az utam 1999-ben a Ferencvárosba – olyan mestert kaptam, akitől sok újat tanultam. Így Aradi Lászlót, Tibai Józsefet, Szabó Józsefet, Dobó Károlyt, Farkas Józsefet, Köstner Vilmost, Mocsai Lajost és Németh Andrást egyaránt ide sorolhatom. Utóbbinak különösen sokat köszönhetek.

– Van különbség az első és a századik válogatottság között?
– Számomra mindegyik alkalom igazi ünnep. Ha a bemutatáskor meghallom a Himnuszt, a mai napig is elérzékenyülök. Ezúton is megköszönöm mindenkinek, akinek a bizalmára szükségem volt ahhoz, hogy eljuthassak a mai jubileumig.

– Ezt a kerek számot már korábban is megérhette volna, hiszen – sokak meglepetésére – nem lehetett ott Sydneyben, a 2000-es olimpián…
– Ezzel már nem akarok foglalkozni. Ami sokkal fontosabb: változatlanul ambicionálom a válogatottságot, s ebben a törekvésemben különleges motivációt jelent, hogy az új kapitány, Németh András egyértelműen számít rám. Ha erőm és tehetségem engedi, mindenképpen ott szeretnék lenni Pekingben.

– Addig kemény próbák sora vár a nemzeti együttesre.
Decemberben Szentpéterváron például ismét világbajnokságot rendeznek.
– Nagyon remélem, valamilyen éremmel jövünk majd haza.

Kemény ellenfelek

Pénteken és szombaton további két mérkőzéssel folytatódik

a hathetes világbajnoki felkészülés jegyében rendezett Pannon GSM Kupa. A tavaszi, dánok elleni két mérkőzés és a júliusi, zalai edzőtábor után ez a harmadik hét, amit együtt tölt Németh András szövetségi kapitány (egyben a Ferencváros edzője) és a decemberi, szentpétervári világbajnokságra, és persze a pekingi olimpiára készülő női válogatott.

Az Eb-bronzérmes csapat pénteken Balatonfüreden Lengyelország, szombaton Székesfehérváron Románia legjobbjai ellen lép pályára. Mindkét mérkőzés 19.30-kor kezdődik, és a sporttelevízió élőben közvetíti. A tornára meghívott vetélytársakról mindennél többet mond, hogy valamennyien ott lesznek az év végi világbajnokságon. A brazilokkal utoljára Athénban találkoztunk, és meglepően jól tartották magukat. A románokkal utoljára a hazai rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjében meccseltünk (31-25 lett, ide). Az utolsó változások a keretben, hogy a sérüléssel bajlódó Tóth Tímea és Nagy Krisztina helyett Mörtel Renáta és Lovász Zsuzsa került a csapatba.

magyar–lengyel találkozón 100. válogatottságát

ünnepelheti Kirsner Erika. Jocha Károly Kemény ellenfelek Pénteken és szombaton további két mérkőzéssel folytatódik

a hathetes világbajnoki felkészülés jegyében rendezett Pannon GSM Kupa. A tavaszi, dánok elleni két mérkőzés és a júliusi, zalai edzőtábor után ez a harmadik hét, amit együtt tölt Németh András szövetségi kapitány (egyben a Ferencváros edzője) és a decemberi, szentpétervári világbajnokságra, és persze a pekingi olimpiára készülő női válogatott.

Az Eb-bronzérmes csapat pénteken Balatonfüreden Lengyelország, szombaton Székesfehérváron Románia legjobbjai ellen lép pályára. Mindkét mérkőzés 19.30-kor kezdődik, és a sporttelevízió élőben közvetíti. A tornára meghívott vetélytársakról mindennél többet mond, hogy valamennyien ott lesznek az év végi világbajnokságon. A brazilokkal utoljára Athénban találkoztunk, és meglepően jól tartották magukat. A románokkal utoljára a hazai rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjében meccseltünk (31-25 lett, ide). Az utolsó változások a keretben, hogy a sérüléssel bajlódó Tóth Tímea és Nagy Krisztina helyett Mörtel Renáta és Lovász Zsuzsa került a csapatba. Az FTC szurkolói már hat éve gyönyörködhetnek Kirsner Erika góljaiban -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!