Hírek

2005.08.10. 06:16

Kis lépések taktikája Rákospalotán

Másfél évtized kellett ahhoz, hogy a rákospalotai futballcsapat, a REAC följusson az NB I-be. Ahol aztán az első két fordulóban tiszteletet vívott ki magának: a rajton az MTK-tól nagy csatában kapott ki, legutóbb Győrött viszont kilenc emberrel futballozva szerzett pontot. Volt tartása az együttesnek, amely föltehetően annak is köszönhető, hogy stabil hátteret tudhat maga mögött.

Könczöl László

Például a kerületét. „Az önkormányzat a klubnak nem szponzora – szögezi le Hajdu László polgármester. – Ugyanakkor tény, hogy a Budai II László Stadion, a Vasgolyó utcai és a Szántóföld utcai sporttelep az önkormányzaté, használatukért a klubnak nem kell fizetnie. Ha úgy tetszik, mi ezzel támogatjuk a futballistákat, s persze azzal, hogy jó házigazdaként igyekszünk minél otthonosabb körülményeket teremteni nekik és a drukkereknek egyaránt. Hirtelen jött a följutás, még nagyon sok tennivalónk van a pályán. Apránként jutunk majd előre. Szerencsénkre a világítás megépítésére három év haladékot kaptunk, de szerintem nem kell majd hozzá ennyi idő. A REAC nemcsak a mostani sikereire lehet büszke, hanem arra is, ahogy eljutott idáig.

A klub ugyanis 1990-ben, a Volán SE megszűnését követően alakult. A csapat a BLSZ II-ben kezdett, onnan jutott el fokozatosan az NB I B első osztályt jelentő második helyéig. Az NB I-ben maradt a szakmai stáb, maradt Urbán Flórián az edző, sőt, a rákospalotai klub iskolázta be őt a prolicences tanfolyamra, amelynek bizonyítványa a legjobbak között kötelező.

A Széchenyi térre (akkor: Czabán Samu tér) mindig szívesen jártak az emberek meccsre, a Szállítók, majd a Volán mérkőzéseire egyaránt. Ezért aztán Forgács József klubelnök nem tart attól, hogy Újpest és az újpesti futballcsapat közelségét megsínyli majd a látogatottság. „Az újpestiekkel hagyományosan jó, sőt baráti a kapcsolatunk, ez aligha változik meg attól, hogy egy osztályban szerepel a két csapat. Ne feledjük, hogy az edzőnk, Urbán Flóri a Megyeri úti közönség kedvence volt, és azt se, hogy a szezon elején Polonkai Attilát és Nagy Gábort az Újpesttől igazoltuk le. Egyébként pedig, ha az eredményeinkkel, a viselkedésünkkel kivívjuk a drukkerek szimpátiáját, biztosan nem kell töprengenünk azon, hogy miért nem jönnek a nézők” – mondja az elnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!