Hírek

2005.08.27. 00:00

Kocsival menekültek el a budafokiak

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="117"] Ezt a gázcsövet vágták át
[/caption]– Eszméletlen nagy robbanást hallottam, majd gondolkodás nélkül kirohantam az udvarra! Nagyon megijedtem, amikor erős gázszagot éreztem. Azt hittem, megfulladok! Kétségbe voltam esve, hirtelen azt sem tudtam, kihez forduljak segítségért. Láttam, hogy a szomszédok közül már sokan autóval menekülnek – mondja izgatottan Szabó Istvánné, aki végül értesítette a tűzoltóságot.

A környéken az okozott riadalmat, hogy a XXII. kerületi Balatoni út mellett, a Fennsík utcai kereszteződésnél egy munkagép véletlenül elvágott egy nagy nyomású gázvezetéket. A hatalmas erővel kiömlő gázmennyiség következtében három méter átmérőjű kráter keletkezett a BM- lőtér háta mögötti területen. – Folyamatosan mértük a levegő gázkoncentrációját, de szerencsére nem érte el a veszélyes mértéket. A legmagasabb riasztási fokozatban, harminc járművel vonultunk ki. Porlasztott vízsugárral dolgoztunk, hogy felhíguljon a gázfelhő. Így szerencsére robbanásveszély nem alakult ki, a gázművek munkatársai pedig egy órán belül elzárták a megsérült csövet – mondja Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

A káreset miatt elővigyázatosságból korlátozták a közeli Budaörsi repülőtér forgalmát, valamint a mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a 70-es főutat. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kritikus óra alatt csak gyengén fújt a szél, így nem terjedt messzire a mesterségesen szagosított gáz. – A Polgári Védelem szakemberei tájékoztatták a környéken lakókat a balesetről. Leginkább hétvégi nyaralók vannak errefelé, így a legtöbb épület üres volt. A legrosszabbra is gondolva felkészültünk a terület kiürítésére is, de végül erre nem került sor. A lakók nem voltak veszélyben – mondja Bollók Istvánné polgármester, aki személyesen is a helyszínen járt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!