Hírek

2005.08.29. 13:21

Költöznek a gyermekorvosok a Madarászból

Aggódnak az angyalföldi, újpesti, rákospalotai polgárok, hogy térségükben romlani fog a legfontosabb gyermekgyógyászati ellátások színvonala. Különösen az ügyeleti és az ünnepnapi járóbeteg-ellátás.

Zsidai P.

A Madarász utcai kórházat ugyanis 2009-re, de legkésőbb 2011-re összevonják a Heim Pál kórházzal. Az intézkedés neve: a budapesti gyermekgyógyászati szakellátás racionalizálása. A főváros egészségügyi bizottsága a múlt héten jóváhagyta a tervet. A Madarász utcában csak néhány speciális ellátás marad, az alapellátás a Nagyvárad térre költözik. A főváros hosszabb távon évi 48 millió forintos megtakarítást remél. Maga az átszervezés 90 millió forintba kerül.

Zsinka László (MIÉP) ezért az ülésen vitatta, hogy az átszervezésnek gazdasági okai lennének. Havas Szófia (MSZP), a bizottság alelnöke ezt aztán kénytelen volt elismerni. Közölte, valóban nem ez volt az elsődleges ok, hanem a szakorvoshiány.

A Heim Pál kórház igazgatója bizakodó. Harmat György szerint nem jelent problémát az összevonás, mivel az intézmények metróval csupán félórás utazási távolságban vannak egymástól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!