Hírek

2005.08.08. 00:00

Mit tehetünk a lakásunkra pályázók ellen?

Olvasónkat szomszédai erőszakkal akarják rákényszeríteni lakása eladására. Éjjel zajonganak, olykor belekötnek. Kérdés, mivel lehet védekezni a méltánytalanság ellen.

BAMA

– Első körben az önkormányzatot kell értesíteni az esetről – mondták érdeklődésünkre a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodánál. Hozzátették, mindenképpen jogellenes a szomszédok magatartása, ám a panaszosnak nem szabad letérnie a jog útjáról. Még annak ellenére sem, ha ez sok türelmet igényel, és számos megpróbáltatással is jár majd. Megtudtuk, az önkormányzat birtokháborításért indíthat ilyen esetben eljárást. Ezért pénzbüntetést lehet kiszabni. Nem árt súlyosabb csendháborítás esetén kihívni a rendőrséget sem, akik ilyenkor minden alkalomról jegyzőkönyvet vesznek föl.

– A kötekedés és a kényszerítés nem azonos jogi fogalmak – tették hozzá az ügyvédi irodánál. Amennyiben egyértelműen ez utóbbi áll, illetve állt fönn, ügyészséghez kell fordulni. Amennyiben a vád bebizonyosodik, akár börtönbüntetésre is ítélhetik az erőszakoskodó szomszédot. Áthidaló megoldás lehet a lakás eladása. Ám ezt csak a végső módszerként javasolták a szakemberek. Ugyanis az ilyen esetekben a szomszédok általában épp azért erőszakoskodnak, hogy áron alul jussanak az ingatlanhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!