Hírek

2005.08.15. 00:00

Négy nap alatt előkerült a lopott kocsi

Nagy E. D.

– Nem a versenyszellem hajt, hanem belső megnyugvást okoz, ha megtalálunk egy kocsit – mondta lapunknak Tóth István Sándor. A zuglói polgárőr is talált lopott kocsit a hét végi autóvadászaton. A rendőrség, a Zsaru-Car és az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesületének közös akcióján öt lopott kocsit találtak meg. Tóth Kispesten bukkant rá a teherautóra. A rendszám-felismerő rendszer kidobta, hogy körözött a jármű. A vadászoknak gyanús is volt, mert le volt húzva az egyik ablaka. Percek alatt a helyszínen termett Szigeti Béla, a kerület bűnügyi helyszínelője, és már ecsetelte is az ajtókat, hogy ujjlenyomatokat vegyen róla. A teherautót július közepén Salgótarjánból lopták el.

A 41 autóvadász-csapat 45 kocsija között állandó összeköttetés volt. Folyamatosan jeleztek, ha valami gyanúsat találtak. Például rábukkantak egy Mazdára, amelyet a VII. kerületből négy nappal a vadászat előtt vittek el. Sánta László, a rendezvény főszervezője szerint sokan nem is tudják, ki találta meg a kocsijukat. A pályafutása alatt eddig 763 autót megtaláló Sánta azt mondja: az utóbbi időszakban megvárja, amíg kijön a tulajdonos a helyszínre. Azt vallja, leírhatatlan, amikor a nyakába borulnak örömükben az emberek, ha viszszakapják féltett autójukat.

A hét végi vadászaton félszáz keresett kocsi, illetve rendszám került elő. Volt  olyan személyautó, amelyet bűncselekmény miatt, gázolás vagy épp cserbenhagyás miatt köröztek. Lázár János, az ORFK Bűnügyi Főosztályának vezetője szerint ma már változnak az elkövetési módszerek, sok kocsit alkatrésznek visznek el. Lázár utalt rá, hogy a programot ezentúl minden évben megtartják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!