Hírek

2005.08.08. 00:00

Nem talál csereingatlant a főváros

Négyezer négyzetméteres ingatlant keres a főváros, hogy cserébe megkapja az Igazságügyi Minisztériumtól a Toxikológiai Intézetet. Ezt Schiffer János főpolgármester-helyettestől tudta meg a Reggel. Mint arról korábban beszámoltunk, Budapestnek azért van rá szüksége, hogy a Vidám Park (VP) ki tudja költöztetni karbantartóit és az irodát jelenlegi épületéből.

Zs. P.

[caption id="" align="alignleft" width="289"] Nő majd a Vidám Park területe, és új játékokkal lepik meg a közönséget
[/caption]A minisztérium már tudatta a fővárossal, nincs ellenére a kezdeményezés, mivel különböző szakértői intézeteit egy helyre szeretné összevonni. A Fővárosi Közgyűlés már 1998 nyarán megbízta a tulajdonosi bizottságot, hogy kutassa fel a megfelelő ingatlant. Ez a mai napig nem történt meg. Addig is, amíg nem jön létre az ingatlancsere, a VP területet és helyiségeket készül bérelni az intézettől. A szórakoztató komplexum a vendéglátás színvonalán szeretne javítani a terjeszkedéssel. Az elhagyott irodaépületből éttermet alakítana ki, amely az utca felé is nyitott lenne, és télen is üzemelne.

Megkereste szerkesztőségünket Szabó Ferenc, aki 2001-ig vállalkozóként játékot üzemeltetett a VP-ban. Szabónak komoly kétségei vannak afelől, hogy a VP képes lesz-e eredményesen véghezvinni tervét. Szerinte sem a VP, sem az általa szerződtetett vállalkozó nem tudta gazdaságosan üzemeltetni a vendéglátó helyeket. Tari Julianna, a VP igazgatója nem kívánt reagálni Szabó kijelentésére, miután három peres ügyük is volt vele, amiből eddig kettőt megnyertek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!