Hírek

2005.08.19. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Hol éljen és dolgozzon az új köztársasági elnök?
Az önök lapjából értesültem arról, hogy eladják a Béla király úti elnöki rezidenciát. Ennek a pótolhatatlan nemzeti értéknek – amely megfelel minden biztonsági, természeti és reprezentatív feltételnek – az elkótyavetyélése a magyar emberek szemében megbocsáthatatlan. Miért is kerül az eladás sorsára a létesítmény? Szerintem azért, mert valaki (valakik) szemet vetett rá, ugyanis lakóparkot kívánnak a területén építeni. Vajon kiknek, nem nehéz kitalálni.
Minden ember tudja, hogy köztársaságban élünk, és elnökünk volt, és a jövőben is lesz. Az államfő – mint az országunk első embere – rangjához és életviteléhez méltó környezetre, élettérre jogosult. Mindannyiunk szégyene, hogy országunk erről képtelen kellőképpen gondoskodni. Nevetséges és megalázó, hogy megválasztása után kezdik keresgélni az új rezidencia kialakításának lehetőségét. Az egész világ a magyarok tehetetlenségén és felelőtlenségén fog szórakozni. Ez szörnyű helyzet, kialakulásáért a kormány a felelős, amit eddig „sikerült” nekik titokban tartani.
Két évvel ezelőtt előszerződést kötöttek a Béla király úti elnöki rezidencia eladására,
a kormány az előleget ugyan felvette, de a „vevővel” adásvételi megállapodás még nem jött létre. Tény az, hogy
az államfőnek nincs méltó elhelyezése. Mit lehetne tenni ez ellen a botrányos mulasztás ellen, amely hatalmas felelőtlenséget takar?
Kézenfekvő megoldásnak az látszik, hogy a kormány lépjen vissza a Béla király úti kormányfői rezidencia eladásától, adja vissza a kapott előleget.
 Német Mihályné, Budapest

BKV helyett utazzunk vasúttal
A Reggelben, kedvenc lapomban olvastam a Józsefvárosi pályaudvar várható bezárásáról.  Lehet, hogy ez vár a többi, hajdan nagy forgalmú belterületi pályaudvarra pont, amikor bevezetik a közös bérletet? Albertfalva, Kelenvölgy, Dél-Buda, újabb nevén „Újbuda” a XI. kerület része, ahol a lakosság elszenvedi a vasúti pálya hátrányait; a forgalom zaját. Pedig az itt lakóknak előnyös lenne az évek óta tervezett MÁV–BKV- bérlet, na meg ha lenne elővárosi vasút, akkor az itt lakók felszállhatnának a Budafok–Albertfalva megállónál. Nemrégen itt épült a Savoya bevásárlóközpont, úgy 200 méterre, de a vasúttól most még nem megközelíthető.
Volt már lakossági javaslat, hogy a P+R rendszerrel az itt lakók is szívesen használnák a tervezett kombinált BKV–
MÁV-jegyet a gépkocsimentes közlekedésre. Érdemes lenne a sűrűn elhaladó vonatokat megállítani Budafok–Albertfalva megállónál is. 
Sárkány Péter, Kelenvölgy

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!