Hírek

2005.08.24. 00:00

Pintér Attila tudja, ki a felelős

A Ferencváros sikertelensége előtt Pintér Attila ért el eredményeket a csapattal. Bajnokságot és kupát nyert a zöldekkel. Szerinte a mostani játékoskeret többre hivatott.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="206"] Az egykori Fradi-tréner, Pintér Attila szerint nem csak Furulyás János tehet arról, hogy a klub mélyre jutott
[/caption]– Mint ős-fradista, gondolom, minimum felháborítja az FTC mostani eredménysora…
– A Ferencváros szurkolói sokkal többet érdemelnének – mondta Pintér Attila. – Ez a tábor hosszú évek óta mindehova elkíséri a csapatot, és űzi, hajtja a kedvenceit. Nem szabad lebecsülni őket, pontosan tudják, mi zajlik a klubnál. Látják a hibákat és ismerik a felelősöket. Nem várnak mást, csak azt, hogy a játékosok és a vezetők küzdjenek a Ferencvárosért. Gondolom a klub szponzorai hasonlóképpen becsületes munkát várnak a focistáktól és a vezetőktől, valamint azt, hogy a zöld-fehérek a tudásuk legjavát adják. A játékosok elvárják, hogy időben megkapják a bérüket, de ezért kötelességük szívvel-lélekkel hajtani a pályán.

– Tavasszal éppen az volt a baj, hogy a játékosok nem kapták meg a pénzüket.
– Én ezt másképp látom, és azt mondom, akkor nem kell kifutni a pályára. Adják át a helyüket másnak. A Ferencvárosnál nem emlékszem olyasmire, hogy előbb vagy utóbb ne fizettek volna… A fizetésem nagy részét én is csak a kirúgásom után kaptam meg.

– Mit gondol? Valóban nem várható több a csapattól?
– Mindenki azt hajtogatja, hogy a Fradi jelenlegi kerete nem képes többre. Ezzel vitába szállnék. Szerintem sok élvonalbeli csapatnál örülnének, ha ilyen játékoskerettel dolgozhatnának. Számoljunk csak, hét válogatott focista szerepel. Szűcs, Takács, Lipcsei, Balog, Rósa, Tőzsér és Bajevszki. Nem beszélve az ifjúsági- és az utánpótlás-válogatott labdarúgókról. Végre rengeteg tehetséges, saját nevelésű fiatal játszik, akikre lehet építeni, mert ők tudják, mit jelent a Fradi-szív. Folyamatos munkával szép eredményeket érhetnének el. Természetesen senki nem vár bajnoki címet a gárdától, de ettől jóval több van benne.

– Akkor mi lehet a gond?
– A magyar játékosok annyit dolgoznak, mint amennyit megkövetelnek tőlük. Semmivel sem többet. Ez más honi csapatokra is igaz. A Fradinál most azzal védekeznek, hogy a nyáron nem sikerült megszerezni a kiszemelt játékosokat, nem tudtak erősíteni. Pedig a lényeg az lenne, hogy megfelelő rendszerben, fegyelemmel játszassák a jelenlegi labdarúgókat. Rutinos focisták és fiatal tehetségek alkotják a keretet. Meg kell követelni tőlük, hogy profi futballistához méltón éljenek és eddzenek. Persze lehet, hogy a Ferencvárosnál erre nincs panasz, ezt nem tudhatom. Sajnos, a Fradi ma nem csapatjátékot játszik, hanem a játékosok egyénileg akarják eldönteni a meccset. A vezetőségé is a felelősség.

– Kikre gondol?
– Nemcsak Furulyás János klubelnökre, hanem azokra is, akik mellette szavaznak. Rengeteg felelőse van annak, hogy a klub idáig jutott. Aki nem tud segíteni abban, hogy a Fradi újra nagy legyen, az miért nem adja már át a helyét azoknak, akik tudnának tenni a klubért? Miért megy az állandó ígérgetés? Ráadásul ezek az emberek igazi fradistának vallják magukat. Nos, ha valóban azok, akkor régen észre kellett volna venniük, hogy nem tudnak segíteni, ezért önként kellene távozniuk.

– Sokan azt mondják majd, hogy Pintér Attilának savanyú a szőlő…
– Nem erről van szó. Annak idején Furulyás János azzal indokolta a menesztésemet, hogy nem szeretne hibázni és több százmillió forinttól elesni. Plusz az volt a bűnöm, hogy nem játszattam azokat a játékosokat, akiket ők szerettek volna a pályán látni. Már nem vagyok a Fradinál, de kérdezem én: hol van most az a több százmillió? Vagy mínuszban gondolta? Mert akkor sikerült a terve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!