Hírek

2005.08.05. 06:12

Rádió: befagyasztott számla

Farkas Károly

A közrádió ezernégyszáz dolgozójának bére, és magának a rádiónak a működése is veszélybe került. Lejárt ugyanis a Hollós Jánosnak adott 24 órás ultimátum, Gellért Kis Gábor kuratóriumi elnök pedig lépett:  utasította a Magyar Rádió Közalapítványt, hogy a kuratórium következő üléséig ne utalják át a cég havi működési költségét fedező öszszeget a rádió számláira.
„Törvénytelennek tekintem a kialakult helyzetet: az a feladatom, hogy ezt megszüntessem. Szerdai felszólításomban 24 órát adtam Hollós Jánosnak arra, hogy átadja az ügyeket Szijártó Istvánnak. Ez nem történt meg: ellenben megkaptam Hollós úr válaszlevelét, amelyben kifejti, hogy őt senki sem kereste meg azzal a szándékkal, hogy adja át az ügyeket” – nyilatkozta lapunknak Gellért Kis Gábor. Szadai Károly kuratóriumi alelnök ugyanakkor egyszerűen zsarolásnak nevezte Gellért Kis Gábor döntését.
Mint ismert, a kuratóriumi vezető szerdán levélben szólította fel Hollós Jánost, hogy 24 órán belül adja át a Magyar Rádió ügyeit és vezetését a kuratórium elnöksége által korábban kijelölt tulajdonosi megbízottnak, Szijártó Istvánnak.
Hollós János lapunknak elmondta, a fentiek ellenére sem mond le; szerinte a kialakult konfliktus igazából a tulajdonosi testületen belüli ellentét. „Nem szeretném, ha ezt a konfliktust mesterségesen betolnák a rádióba is. Senki sem keresett meg azzal, hogy átvenné a rádió vezetését. Nem tehetek semmit” – tette hozzá Hollós János. Hollós hétfőn, a távozó Kondor Katalin által kijelölt ideiglenes vezetőként, a rádiókuratórium 15 tagjának döntése után vette át a rádió vezetését.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!