Hírek

2005.08.22. 06:14

Segal nem volt bandatag

Bár egy miskolci kokaincsempész-bandát elkaptak, ám úgy tűnik, VV Segal nem volt tagja a csoportnak. Most egy újabb miskolci asszony bukott le Hollandiában.

Szemán László

Mint azt múlt csütörtökön megírtuk, hétfőn este Miskolcon elfogták azt a Svédországból hazatérő, 30 év körüli fiatalembert, aki a magyar rendőrök szerint egyben egy nemzetközi kokaincsempész-banda futára és egyik futárszervezője is volt. A nyomozás eddigi adatai arra utalnak, hogy mások mellett ő szervezhette be azt a két magyar, egyébként miskolci fiút is, akik Equadorban ülnek kokaincsempészet miatt. Hozzátartozóik szerint az életük közvetlen veszélyben van. Az egyik húszéves futár édesanyja múlt hét szerdán indult el Dél-Amerikába a baptista szeretetszolgálat segítségével. Célja, hogy ott lefizesse az illetékes hatóságokat és elérje: fia egy kevésbé veszélyes börtönbe kerüljön át.
Időközben újabb magyar, és egyben újabb miskolci kábítószercsempész külföldi lebukásáról érkezett hír. Az elfogás még június 20-án Hollandiában történt, ám a nyomozati érdekek miatt csak most hozták nyilvánosságra. A Nemzeti Nyomozó Iroda a nemzetközi kokaincsempész-banda utáni nyomozása során június elején jutott olyan információkhoz, hogy hamarosan igen nagy mennyiségű kokain érkezik hajón Antwerpenbe.
A hajó június 20-án Argentínából rendben meg is érkezett a fuvarlevele szerint fagyasztott hallal és polippal. A tengeri finomságok címzettje egy magyarországi cég volt. A holland rendőrök rajtaütöttek a hajón és
a fagyasztott áru között rábukkantak a féltonnányi, huszonötmillió eurót érő kokainra. Letartóztattak két hollandot és egy magyar asszonyt. A jelenlegi adatok szerint nem zárható ki, hogy a fagyasztott halat és polipot Magyarországra szállították volna, majd innen osztották volna szét a benne elrejtett kokaint az unió egyes országaiba. Mindenesetre az már biztosnak tűnik, hogy az egész akciót egy magyar szervezett bűnözői csoport szervezte holland és dél-amerikai közreműködőkkel.
A rendőrök még vizsgálják, hogy a magyar asszonynak, illetve a mögötte álló maffiának van-e köze a másik miskolci székhelyű kokaincsempész-bandához, melynek egyik szervezőjét és futárját múlt hétfőn elfogták. Az már biztosnak tűnik, hogy az ugyancsak kokaincsempészeten megbukott VV Segalnak nincs köze egyik bandához sem. A Való Világból megismert miskolci Cz. Tamást, azaz Segalt június 18-án kapták el a XV. kerület egyik bevásárlóközpontjának parkolójában. Éppen Hollandiából érkezetett a barátjától kölcsönkért VW Passattal, amelynek pótkerekében félkilónyi kokaint és 50 ezer ecstasy tablettát találtak a nyomozók.
Segal védekezése tulajdonképpen mintaszerű. Azt állítja, hogy nem drogcsempész, csak drogfogyasztó és nem tudja, ki és mikor tette a kábítószereket az autóba. Hollandiában pedig azért járt, mert egzotikus táncosnőket akart szerződtetni a fővárosban megnyitni tervezett szórakozóhelyére. A mulatót egyébként a Miskolcon korábban működtetett, majd eladott bárja és motelje bevételéből akarta megnyitni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!