Hírek

2005.09.01. 00:00

Szerelem vagy karrier? Válassz!

Jelenleg forog a Fej vagy írás című magyar vígjáték magyar topmodellek részvételével.

Váczy András

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Görög Zita önmagát alakítja: „Balra! Jobbra! Kicsit le! Kicsit fel! És most nézz bele a kamerába!” Úgy hozzátartoznak ezek az utasítások a fotóstúdióhoz, mint hadsereghez a vezényszavak.
[/caption]Ízig-vérig szórakoztató módon a sztárkezelő média valóságosságát és a tündérmese örök vándormotívumát ötvözi amerikai típusú vígjátékformába az Analóg Artists stúdió új produkciója, a Fej vagy írás. A döntéshelyzetre utaló cím egy csillogó topmodell és a nép egyszerű fiának szerelmi bonyodalmából kerekedik ki. Addig-addig ácsingózik az álomhölgy után a kuporgató egyetemista, amíg elkeseredésében leittasodva, a nő autója elé nem tántorog. Csitt és csatt. Elkerülendő a botrányt, lakására cipeli áldozatát a topmodell, ott pedig megesik, ami megesik. És most jön a csavar: a fiú haverja lefotózza az idilli jelenetet, és meg sem áll az egyik bulvárlap szerkesztőségéig. Ahogy kell, jó nagy feneket kerítenek az ügynek. De mi lesz a bimbózó szerelemből? Ezt dönti el a lány. Fej vagy írás? Schilling Zoltán producer és Lengyel Andor rendező filmje októberben kerül majd a magyarországi mozikba.

Görög Zita (25) modell, televíziós műsorvezető, színésznő, a Fej vagy írás női főszereplője:
– Annyit tudok a szereplőválogatásról, hogy én voltam meg legelőször. Rögtön beleszerettem a történetbe, mert könnyed és mai. Annak ellenére, hogy kicsit meseszerű, mégis hihető. Főképp a karrier és az érzelmek közti döntés, ami számomra nem dilemma, mert én az érzelmeimre hallgatok. Sem szerep szerint, sem a valóságban nem rivalizálunk Bettával. Ő most mélyed bele a modellszakmába, én most megyek belőle kifelé. Ez az első főszerepem, az eddigi filmjeimben mellékszerepeket játszottam, főleg amerikai produkciókban. Egészen más magyar filmben játszani: otthonos a hangulat, öröm a stábbal dolgozni. Ezzel együtt nem célom a színészség, elég az, ha jönnek felém, és megtalálnak a szerepek.

Lipcsei Betta (17) topmodell, a Zara-kampány arca, óriásplakátokon látható, reklámfilmek és divatmagazinok sztárja, a Fej vagy írásban a főszereplő húga:
– Az ügynököm révén kerültem szóba, majd a válogatás után megkaptam a szerepet. Hasonlítunk Zitával egymásra, és ez a filmben rivalizáláshoz vezet. Leglábbis szeretnék olyan lenni, mint a nővérem. Ettől aztán  nem éppen harmonikus testvérkapcsolat a miénk. Nem nehéz eljátszani, de segítség nélkül nehezen boldogulnék. Nagy örömömre, hogy bár nem vagyok színész, kedvesen, segítőkészen fogadtak a profi kollégák. Jó a hangulat, és egy-egy jelenet kimondottam vicces is. Egyszer például Zita pofon vágja Csabát, én meg gázspray-vel lefújom. A próbán telibe, a szemébe fújtam, persze dezodort, de ettől szegény Csaba nagyon szenvedett.

Keller János (25) a fehérvári Vörösmarty Színház tagja, a Fej vagy írás férfi főszereplője:
– Három próbajelenet után kaptam meg a főszerepet. Teljesen mai történetben teljesen mai srácot játszom, anyira beleélem magam, hogy a felvételek szüneteiben sem tudok kilépni a figurából. Rengeteg izgalmas jelenetet vettünk fel, ilyen például az egyetem aulájában a korlátos, a szakításos és találkozós jelenet. A baleset még hátra van… Ez az első nagy filmszerepem, nagyon furcsa a színházi mukához képest. Egyrészt a karakterfejlődés itt egészen másként történik, másrészt minimális eszközökkel, pillantással, arcrándítással kell játszani. Gesztesi Károly kollégám azt mondta: ha a szívedben és az agyadban helyén van minden, rossz már nem lehet. Erre gondolok felvétel előtt. Eddig bevált…

Pindroch Csaba (33) színművész, a Fej vagy írásban egy modellügynökség igazgatója:
– Önző és sikerorientált figurát játszom. Eleinte tartottam is tőle, talán mert sosem mertem vállalni a bennem rejlő kisördögöt. És most hihetetlenül élvezem. Psota Irén intelme beigazolódott: „Csaba, tanuld meg, nincs kis, nincs nagy, nincs gonosz és nincs jóságos szerep.” Persze ebbe az utálatos alakba azért beleviszek egy kis kedvességet, hogy lehessen rajta röhögni. Eleinte féltem attól, hogy nem profi színészekkel dolgozom, és „legyengítenek”. Szerencsére nagyon jók. Ha lehet, hozok magammal egy kis törést… Ide is. A második forgatási napon a pofonvágás és a lespray-zás hatására egy háromméteres hasast ugrottam. Lefagyott a stáb! Túlimprovizáltam, de nem brahiból: így gyűjtöm az energiát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!