Hírek

2005.08.03. 06:16

Teljesen felújítják novemberig a fővárosi hidakat

Tóth Tímea

Folytatódnak a Forma–1-es Magyar Nagydíj miatt félbeszakított híd- és útfelújítások a fővárosban. Hétfőn ismét lezárták a Városligeti-tó felett átvezető Millenniumi hidat. Így a munka befejezéséig, várhatón novemberig nem lehet behajtani a Kós Károly sétányra az M3-as autópálya felől. Kerülni a Hungária körút–Ajtósi Dürer sor útvonalon lehet. Szintén az M3-ason közlekedőket érinti a Szentmihályi úti felüljáró rekonstrukciója, amelynek tegnap reggel újra nekiláttak. Emiatt a sztrádára felhajtó sávot lezárják, és a városközpont felé vezető oldal forgalmát átterelik a másik – a városhatár felé vezető – oldalra, ahol irányonként két-két szűkített sávon haladhat a forgalom. A gyors 25-ös autóbuszok útvonalát a Mexikói út felé már hétfő reggel módosították: a buszokat a Szentmihályi út–Bánkút utca–Szerencs utca–M3-as autópálya útvonalra terelik. Szintén a mogyoródi autóverseny miatt álltak le a munkagépek a Budaörsi úton, a Nagyszőlős utcai hídon. Keddtől újra korlátozásokra kell számítani itt is, egészen novemberig.
A Podmaniczky Program keretében tegnap indult a Bajcsy- Zsilinszky út Deák tér és Nyugati tér közötti szakaszának helyreállítása is. Éjjel felmarták az aszfaltot, két-két sávot foglalnak el a munkagépek. Jövő hétfőtől a két középső, majd a külső sávokat burkolják. Ekkortól nem lehet majd várakozni a BajcsyZsilinszky úton, mert a parkolósávot átengedik a közlekedésnek. Az útfelújítás itt október végén ér véget.
Tegnap megkezdődött a XXII. kerületi Leányka utca korszerűsítése is. Az augusztus közepéig tartó felújítás alatt a forgalmat irányonként egy sávra korlátozzák.  

Több utat zárnak le

Vízvezeték-építés kezdődött a II. kerületi Vérhalom utcában, ezért a Szemlőhegy utca felől a Vérhalom tér irányába egyirányúsították az utcát.

A hét végén megkezdődik a XIII. kerületi Csanádi utca és a soroksári Grassalkovich út rekonstrukciója is. Jövő hétfőn pedig indul a Szentendrei út Flórián tér és Mozaik utca közötti szakaszának helyreállítása.

A hét végén megkezdődik a XIII. kerületi Csanádi utca és a soroksári Grassalkovich út rekonstrukciója is. Jövő hétfőn pedig indul a Szentendrei út Flórián tér és Mozaik utca közötti szakaszának helyreállítása. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!