Hírek

2005.08.02. 00:00

Terjeszkedne a Vidám Park

A Vidám Park dolgozóinak nincs okuk szomorúságra, miután a főváros tulajdonosi bizottsága elfogadta a 2007-ig tartó fejlesztési tervet. A szórakoztató intézmény a családok felé szeretne nyitni, több programot kínálva nekik.

Zsidai P.

[caption id="" align="alignleft" width="160"] A látogatók csak örülhetnek: bővülni fog a fővárosi Vidám Park
[/caption]A fővárostól 150 millió forintot kérnek a műemlék besorolású játékházak felújítására. Ilyen az 1906-ban épült körhinta és az 1912-es barlangvasút. Az 1926-os hullámvasút felújítása is ide tartozik, ez már 2000 óta tart, befejezését jövő júliusra ígérik. Eddig 90 millió forintot költöttek rá, amit a Fővárosi Közgyűlés májusban 40 millió forinttal egészített ki. A Fidesznek tetszett az üzleti terv, meg is szavazta, mindazonáltal több tematikus programot szeretne. Wintermantel Zsolt frakcióvezető-helyettes szerint a Vidám Park még nem használja ki teljesen az adottságait. Azt viszont reméli, hogy a főváros biztosítja a 150 millió forintot a műemlékekre. Információink szerint a Vidám Park igényt tartana a közelében található Toxikológiai Intézet épületére is. Úgy tudjuk, a szórakoztató intézmény a kiürített épület földszintjére karbantartóit, az emeletre irodáit költöztetné. A műszakiaktól felszabaduló épületben utcára nyitott vendéglátóhelyeket alakítanának ki. A jelenleg a park közepén emelkedő irodát lebontanák, helyére akár játék vagy park is kerülhetne. A Reggel értesülése szerint mindez háromszázmillió forintba kerülne, a költözés további ötvenbe. Mivel erre nincs pénze a létesítménynek, magántőkéből valósulna meg. A befektető tizenkét évre kapná meg az éttermek üzemeltetési jogát. Lapunk kérdéseivel megkereste Tari Julianna igazgatót, aki sűrű elfoglaltsága miatt nem tudott rájuk válaszolni.

Keresik az ingatlant

A Toxikológiai Intézet az Igazságügyi Minisztériumhoz tartozik, ezért csak ingatlancserével válthatná ki a főváros. A Fővárosi Közgyűlés erről már döntött is, méghozzá 1998 nyarán. 1064-es határozatában felkérte a tulajdonosi bizottságot, hogy biztosítson csereingatlant, amennyiben a tulajdonában lévő ingatlanok körében megfelelő áll rendelkezésre. A történések arra utalnak, hogy eddig nem sikerült megtalálni.

Zsidai P. Keresik az ingatlant A Toxikológiai Intézet az Igazságügyi Minisztériumhoz tartozik, ezért csak ingatlancserével válthatná ki a főváros. A Fővárosi Közgyűlés erről már döntött is, méghozzá 1998 nyarán. 1064-es határozatában felkérte a tulajdonosi bizottságot, hogy biztosítson csereingatlant, amennyiben a tulajdonában lévő ingatlanok körében megfelelő áll rendelkezésre. A történések arra utalnak, hogy eddig nem sikerült megtalálni. A látogatók csak örülhetnek: bővülni fog a fővárosi Vidám Park -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!