Hírek

2005.08.19. 06:59

Varázslatos jégvilág a porondon

A jégrevük és a cirkusz világát ötvöző előadást láthatnak azok, akik hét végén ellátogatnak a Fővárosi Nagycirkuszba. A Varázslatos jégvilág című műsorban harmincöt orosz művész szórakoztatja a közönséget.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="193"] Orosz népmesék világát idézi a gyönyörű Jégkirálynő fehér galambjaival
[/caption]A városligeti nagycirkuszban ezúttal nem egy szokványos cirkuszi előadást láthatunk. A Moszkvai Nagycirkusz „jeges” társulata jó néhány korcsolyázó jegesmedvével, látványos bűvész- és artistaszámokkal érkezett Budapestre. A műsor rendezője, Jana Sevcsenko artistacsaládból származik, de egészen fiatalon úgy döntött, valami különlegessel próbálkozik. Erőfeszítéseit siker koronázta, és ma már öt társulatot vezet. Három vízi- és két jégcirkusza járja a világot. Társulatai szerepeltek már Amerikától Franciaországon és Indián át Hongkongig számos városban. Sevcsenko produkciói abban is egyedülállóak, hogy az orosz társulaton kívül nincs a világon másik utazó jégcirkusz. A budapesti előadásokra harmincöt főből álló fiatal társulattal érkezett. A művészek nagy része hajdani műkorcsolyázókból áll, akik az elmúlt években váltottak át a cirkuszművészetre, és jégrevü-attrakcióikat artista mutatványokkal bővítették ki. A műsorszámok között nincs konferanszié, így teljesen összefüggő előadást láthat a közönség. Az egyik leglátványosabb számban a tartó ember nyolcméteres rúddal korcsolyázik, miközben a rúd tetején partnerei hátborzongató ügyességet követelő mutatványokat hajtanak végre. A műsor záró száma és legnagyobb attrakciója nyolc jegesmedve. – A világon nincs több ehhez hasonló jegesmedveszám  – mondja Kristóf István, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója. – Idomáruk a nem mindennapi tehetséggel megáldott Julia Denisenko, aki artistacsaládból származik, és édesapjától vette át ezt a produkciót. Az érdekes előadásban nagy hangsúlyt fektettek a fénytechnikára és a kosztümökre is. Még a művészek csillogó-villogó ruhái is arról árulkodnak, hogy ebben a műsorban minden a gazdag látványélményt szolgálja.

Irány a nagycirkusz!

Gyerek- és nyugdíjas jegy: 900–1500 Ft

Felnőttjegy: 1200–1900 Ft

Előadások: péntek 15 és 19 óra, szombat–vasárnap 10.30 és 15 óra

Parcsami Gábor Irány a nagycirkusz! Gyerek- és nyugdíjas jegy: 900–1500 Ft

Felnőttjegy: 1200–1900 Ft

Előadások: péntek 15 és 19 óra, szombat–vasárnap 10.30 és 15 óra

Orosz népmesék világát idézi a gyönyörű Jégkirálynő fehér galambjaival -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!