Hírek

2005.08.10. 06:13

Vaszi döntős, Zsivoczky esélyes az atlétikai vb-n

BAMA

A 10. atlétikai világbajnokságon, Helsinkiben az aranyat nyerő sportoló 60 ezer dollárt (közel tizenkétmillió forintot) tehet a számlájára, az ezüstérmes 30 ezret, a bronzérmes 20 ezer dollárt vihet haza. A magyar küldöttség tagjai nem nagyon reménykedhetnek bankszámlájuk gyarapításában. A némi eséllyel indulók közül az olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán csak tizedik lett diszkoszvetésben, az athéni ötödik Pars Krisztián a hetedik helyen zárt a kalapácsvetők küzdelmében, Győrffy Dóra pedig kilencedik lett magasugrásban. Két versenyzőnk még táplálhat dobogós álmokat. A távolugró Vaszi Tünde a negyedik helyen (662 cm) kvalifikálta magát a szerdai döntőbe. Megbízható teljesítményére jellemző, hogy az olimpián háromszor volt sorozatban nyolcadik, a vb-n 2001-ben a negyedik, 2003-ban a hatodik helyen végzett.

A tízpróbázó Zsivoczky Attila a pontszerzés esélyével veselkedik neki a viadal mai folytatásának, a végső sorrendet eldöntő újabb öt próbának. Az olimpiai hatodik, 2001-ben vb-negyedik debreceni versenyző tegnap 100 méteren 10.90-es eredménnyel, egyéni rekordjának beállításával kezdett (883 pont), távolugrásban elmaradt legjobbjától (703), súlylökésben pedig a 15,72 méterért 834 pontot kapott.

A lelátó közönsége máris sztárokat ünnepel: tízezer méteren megvédte elsőségét a gyors léptű etióp Bekele, világbajnoki csúccsal nyert 3000 m akadályon az ugandai Inzikuru, kalapácsvetésben a fehérorosz Tyihon, tíz év után nyert világversenyt az örök vesztes svéd magasugró hölgy, Bergqvist. A női 100 méteren a Golden Leaque-viadalok veretlen francia dámája, Christine Arron csak a harmadik lett, a győzelmet meglepetésre az olimpiai ezüstérmes Lauryn Williams szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!