Hírek

2005.09.03. 00:00

A sötét leplezte David Merlinit

David Merlini legújabb szabadulása nem sikerült tökéletesre. Sőt… ha emlékeink nem csalnak, az ifjúnak nem a Dunában kellett volna landolnia.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Állítólag nagyon megviselte az oxigénhiány. Alig kapott levegőt Merlini.
[/caption]Tudjuk, a világhírű David Copperfield sem ment át a kínai nagy falon, ahogy az óriás repülőgépet is trükkel tüntette el. Ám úgy tette, hogy az egész világ tátott szájjal bámulta. David Merlini óriási mutatványt ígért a nagyérdeműnek. Voltak is bőven, akik vették a fáradságot, és az Árpád hídon állva várták az ifjú produkcióját.

Ám a történtek után nem csoda, hogy a profi televízió, az RTL Klub visszalépett a közvetítéstől. Nézőket nyert volna, ám annál nagyobb lenne a presztízsvesztesége. A Viasat3 nem állt a szervezés magaslatán. Nem csoda, hiszen a kereskedelmi tévé csak kész műsorokat vetít. Ez pedig most komoly szervezést igényelt volna. Nagyon ciki volt, ahogy a sajtó képviselőivel bántak a Hajógyári-szigeten. A körbekerített rakétát száz méterről fotózhatták. A területet őrző cég igen „udvarias” emberei csak kettesével engedték a fotóskat a kilövés helyszínére. Addig, amíg a kereskedelmi tévé egyik igazgatója végül rendet teremtett. A fotósok megérkeztek a helyszínre, Merlini pedig akkor ment el lesötétített ablakú gépkocsijával. A fotósoknak, újságíróknak félóra múlva el kellett hagyniuk a bekerített részt. Sőt, a szigetet is, hiszen balesetveszélyes – mondták. Ettől függetlenül több viasatos operatőr, az őrző cég fotósa és a technikusok a helyszínen maradhattak. Talán magas összegű életbiztosítást kötöttek, vagy őket beavatták a trükkbe.

Merlini húzta az időt, a nagyérdemű előtt öltözött be a szkafanderbe, majd helikopteren lógva közelítette meg mutatványa helyszínét. Innentől nem sokat láthattunk. A fellövés csak kilenc óra körül kezdődött. A jótékony sötétség eltakart mindent. David Merlini többször is elmondta: a rakétát a visszaszámlálás ideje alatt kell majd elhagyni. Ezek szerint nem sikerült a nagy mutatvány. Hiszen, ha minden rendben van, akkor a szabadulóművésznek a fellövés helyszínén kellett volna a sikertől feszítenie. Ezzel szemben a Dunában landolt szkafanderestül. Vajon hogy került oda?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!