Hírek

2005.09.19. 00:00

Bizonytalan jövőjétől félti kedvesét

BIZONYTALANSÁG Férfi olvasónk harmincnégy év együttélés után rögzítette végrendeletben az örökösöket. Mivel élettársa beteg lett, tanácstalan, mi lesz, ha vele történik valami.

BAMA

Olvasónk harmincnégy éve él élettársi háztartásban és vagyoni közösségben kedvesével. A lakás az úr tulajdonát képezi. Amikor megvásárolta, az asszony anyagilag segített neki. Olvasónk elkészítette végrendeletét, amelyben örököséül élettársát jelölte meg. Ám időközben a nyolcvanéves hölgy súlyos betegségbe esett, így hivatalos ügyek intézésére képtelen. A férfin kívül senkije sincs. Olvasónk ápolja, és nyugtalanítja, mi lesz kedvese sorsa, ha netán vele történik valami. Kérdése, miként tudná biztosítani élettársát, hogy annak semmi problémája ne legyen.

Ilyenkor két dolgot tehetünk – mondták érdeklődésünkre a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Az egyik, hogy az ügyfél még életében gondoskodik örököséről. Megteremti a biztonságát, azaz egy ápolót fogad részére. Hozzátették, ez az egyik legbiztosabb megoldás. A másik eshetőség egy ügygondnok kijelölése a végrendeleti örökösnek. Ez az ő vagyonát felügyeli és gondozza. Ha olvasónk így döntene, célszerű a gyámhatóság segítségét kérni. A hivatalnak ugyanis nagy gyakorlata van az ilyen ügyekben, így biztonsággal számíthatunk rá.

olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel: (36-1) 488-5541 e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!