Hírek

2005.09.19. 00:00

Döbbenet mindkét oldalon Juhász nyilatkozata után

Megütközés és értetlenség fogadta az önkormányzatok részéről Juhász Gábor, a Belügyminisztérium államtitkárának Bélapátfalván tett bejelentését, miszerint százmilliárddal csökken a települések támogatása.

F. K.

Gémesi György, Gödöllő polgármestere minősíthetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte az államtitkár kijelentését. „Mindez megkérdőjelezi a miniszterelnök szavahihetőségét is” – tette hozzá. Szerinte ez az elvonás alapjaiban rengeti meg az önkormányzati rendszert. „Ez az elvonás azt jelenti, hogy a kormány 380 ezer magyar polgár önkormányzati szolgáltatásainak teljes költségét rabolja el” – hangsúlyozta Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese. Juhász Gábor lapunknak nem kommentálta a helyzetet. „Amíg a központi költségvetés nem készül el, a témával kapcsolatban nem kívánok nyilatkozni” – közölte az államtitkár. Sajtóértesülések szerint kijelentését a Belügyminisztériumban is értetlenkedéssel és megdöbbenéssel fogadták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!