Hírek

2005.09.05. 01:22

Ismét nyoma veszett Törökországban Karcsikának

Szemán L.

Hiába utazott szombaton ismét Isztambulba Bogosné Pap Edina (28), az édesanya ezúttal sem láthatta a tőle tavaly ellopott kisfiát, Tüysüz Mehmet Karcsikát (8). Az asszony utaztatását intéző alapítvány elnöke mondta el lapunknak a fejleményeket.
Földesi-Szabó László, az Egymásért Egy-Másért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta: az anya az előre egyeztetett időpontban élni szeretett volna a láthatási jogával, azonban hiába ment a török apa szüleinek isztambuli lakására tolmáccsal, ügyvéddel és végrehajtóval. Sem Karcsika, sem az apa nem tartózkodott ott. A török nagyszülők nem tudták pontosan megmondani, hogy mikor látták utoljára unokájukat és fiúkat. A török végrehajtó jegyzőkönyvet vett fel a történtekről. Az édesanya leghamarabb csak szeptember 26-án láthatja a fiát, ha az apa elviszi őt egyáltalán az általa indítványozott újabb gyermekelhelyezési per tárgyalására. Az anyának egyébként jogerős ítélete van egy szegedi bíróságtól arra, hogy neki ítélték a kicsit. Ezt az ítéletet másfél hete jóváhagyta egy isztambuli bíróság is. Akkor a gyermeket azért nem kaphatta meg azonnal az anya, mert az apa élt a fellebbezési jogával.
Az asszony egyébként már 13 hónapja nem látta kisfiát. A különélő török apa, Tüysüz Mehmet (32) 2004 júliusában egy székesfehérvári pár fiának az útlevelével kilopta őt Isztambulba. Az apa ellen ezért továbbra is érvényben van az Interpol-körözés, mint ahogy a gyermeket is kerestetik a magyar hatóságok eltűnés miatt. Egyébként az apa másfél hete, az első török per idején hajlandóságot mutatott arra, hogy Karcsika találkozhasson az anyjával, de ragaszkodott a sajtó jelenlétéhez. Amibe az anya nem ment bele, így a találkozó nem jött létre. A török bíróság azonban láthatást ítélt meg neki a jogerős íélet megszületéséig. Ezzel akart élni az édesanya most szombaton, ám a gyerek és az apja nyomtalanul eltűntek.  

Megkezdődött a gyerekcsempész magyar apa pere

Múlt héten megkezdődött Szegeden a Karcsika kicsempészésével vádolt Varga István és öt társának pere, amit azonnal el is napoltak, mivel két vádlott nem jelent meg. A székesfehérvári roma

ember, Varga százezer forintért vállalta, hogy kisfia adataival, de Karcsika fotójával útlevelet vált, majd ezzel kiviszi Isztambulba Karcsikát. Vallomása szerint az embercsempészetre a nagyon rossz anyagi körülményei és súlyos betegsége vitték rá.

ember, Varga százezer forintért vállalta, hogy kisfia adataival, de Karcsika fotójával útlevelet vált, majd ezzel kiviszi Isztambulba Karcsikát. Vallomása szerint az embercsempészetre a nagyon rossz anyagi körülményei és súlyos betegsége vitték rá. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!