Hírek

2005.09.19. 00:00

Jó hangulat a Komiban

Tömött lelátók előtt ugrottak vízbe a Komjádi-uszodában a magyarországi és az erdélyi árvízkárosultak megsegítésére szervezett úszógála résztvevői.

Malonyai Péter

Ingyenes volt a belépés, ám valamennyi meghívott és néző kötelességének érezte, hogy anyagi erejének megfelelően segítségére siessen a magyarországi és az erdélyi árvízkárosultaknak. A bejáratnál elhelyezett perselyek gyorsan teltek. A szervezők – A Magyar Televízió, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség – a gála végén még nem tudták megmondani, menynyi pénz jött össze. Az akciót kezdeményező TeleSport főszerkesztője, Schulek Csaba csak annyit mondhatott biztosan, hogy a három hete élő adományvonalat tegnap délutánig több mint kétezren hívták fel.

Ami a medencében történteket illeti, az esemény legnagyobb érdeklődéssel várt versenye a francia váltó volt. A stafétában a szó legszorosabb értelmében vett vegyes csapatok úsztak versenyt. Valamennyi gárda első embere óvodás gyerek volt, de a stafétákban vízbe ugrottak a júliusi, budapesti ifjúsági Európa-bajnokságon győztes magyar úszók és a sportvezetők közül is sokan, így Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal, Gyárfás Tamás az úszó- és Gémesi György a vívószövetség első embere. Mellettük egykori és mai kajakosok, vízilabdázók és öttusázók vállaltak ötven-ötven métert.

Különleges látványosság volt a 400 méter vegyesen világbajnok Cseh László szokatlan csatája is. A klasszis egyedül vette föl a versenyt a mellen úszó Gyurta Dániellel, a pillangózó Jakabos Zsuzsannával, a hátúszó Kalicz Helgával és a gyorson tempózó Hosszú Katinkával. A versenyt a vegyes csapat nyerte meg, Cseh Laci pedig nem sokkal később a kieséses csillagszóróversenyen lett első, az utolsó hosszon a sokszoros bajnok sprintert, Zubor Attilát legyőzve nyert.

Persze a labda is előkerült, a négymétereslövő-versenyen a vállalkozók egyre távolabbról lőttek kapura klasszis pólókapusoknak, az olimpiai bajnok Szécsi Zoltánnak és Gergely Istvánnak, valamint a világbajnok Horváth Patríciának és Serfőző Krisztinának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!