Hírek

2005.09.09. 00:00

Kártérítésre hivatkozott a tetten ért zsaroló férfi

Nagy E. D.

Eljárást indított a Debreceni Rendőrkapitányság egy 30 éves kótaji férfival szemben, akit zsarolással gyanúsítanak. A rendőrök szerint egy, a cége eladásától elálló debreceni férfitól csalt ki különböző összegeket. A 44 éves sértett az egyik helyi lapban hirdette meg, hogy eladná a társaságát. A felhívásra jelentkezett a gyanúsított, aki álnevet használt és közölte az eladóval, hogy a közvetítői feladatokat vállalja közte és egy vevő között. Később a sértett mégis elállt szándékától és visszalépett. Erre az elkövető zsarolni kezdte, hogy a vevőnek a meghiúsult üzletért kártérítéssel tartozik.
A sértettől augusztus 31. és szeptember 5. között 445 ezer forintot csalt ki, majd ismét jelentkezett csaknem ugyanennyi kártérítési pénzért. A történtek miatt a megzsarolt férfi bejelentést tett a rendőrségen. Ekkor a nyomozókkal egyeztetve megbeszélt egy találkozót a zsarolóval egy parkolóban. A 30 éves kótaji tettest a pénz átadását követően, a helyszínen elfogták a rendőrök.
Őrizetbe vették, de már szabadlábra került, mivel nem kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!