Hírek

2005.09.09. 00:00

Kihantolják a megfeszített apáca holttestét

Jóváhagyta a bukaresti főügyészség Daniel Corogeanu volt ortodox szerzetes ügyvédeinek kérését, és engedélyt adott a huszonkét éves Maricica Irina Cornici testének exhumálására.

Lukács János, Kolozsvár

A holttestet újabb vizsgálatnak vetik alá, hogy megállapítsák, valóban erőszakos halállal halt-e meg. Corogeanu ugyanis – aki a lány halálához vezető „ördögűző” szertartást vezette – azt állítja, Irina nővér patologikus betegségben szenvedett, ez okozta a halált. A nővér családja azonban egy nem sokkal korábbi kórházi zárójelentést mutatott be, amely szerint a lány egészséges. Június közepén szörnyű kínok között öltek meg a moldvai Tanacu falu ortodox kolostorában egy apácát. Az időközben a rendből eltávolított Corogeanu négy nővér segítségével láncokkal egy kereszthez kötözte Irinát, majd több napon át étlen-szomjan tartotta, hogy kiűzze belőle az ördögöt. A volt szerzetes és társai ellen különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság alapos gyanújával indult eljárás. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!