Hírek

2005.09.07. 00:00

Leálltak a dózerek a Bikás parkban

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="119"] Klacskó Gézának, a Bikás Parkért Egyesület elnökének igaza lett
[/caption]– Engedély nélküli építkezés zajlott a Bikás parkban. Ez áll abban a levélben, amelyet a XI. kerületi önkormányzattól kaptunk válaszul ezt feltételező bejelentésünkre – állítja Klacskó Géza. A Bikás Park Egyesület elnöke  nyáron felhívta az önkormányzat figyelmét a névadó közterületen folyó szabálytalan munkálatokra. A helyiek féltik a 7,6 hektáros közparkot. Attól tartanak, hogy magánkézbe kerülnek az eddig ingyenes sportpályák, és csak pénzért használhatják azokat. Mostanra a park egyharmadát már bérbe adták, a 4-es metró megállójának építésekor pedig újabb zöldterületeket vonnak el a lakosoktól. Újbuda vezetése heteken keresztül nem reagált az egyesület levelére, majd megállapították, hogy igazuk van. – Hetven köbméter körüli betont rakott le a vállalkozó. Az az érdekes, hogy az önkormányzat csak azután állíttatta le a munkát, hogy az alapozás elkészült. Hiába építkezett engedély nélkül a beruházó, később meg fogják neki adni a fennmaradási engedélyt – mondja az elnök.

– Talajmechanikai vizsgálatokat végeztek a parkban, amihez nem szükséges engedély. A könnyűszerkezetű építményre még valóban nincs engedélye a cégnek. Ennek kiadása folyamatban van– magyarázza Domonkos Csaba, az újbudai önkormányzat sajtóreferense – Egyébként nem áll szándékunkban eladni a területet. Azért adtuk bérbe, hogy a vállalkozó rendbe hozza a parkot. Ha nem adnánk bérbe, lepusztulna a park.

Az egyesület az adatvédelmi biztos állásfoglalását kéri, hogy dönthetett-e zárt ülésen a közpark bérbeadásáról az önkormányzat. Ha erőfeszítéseik eredménytelenek lesznek, újabb aláírásgyűjtésbe kezdenek a park megmentéséért. Ezzel szeretnék rábírni az önkormányzatot, hogy vizsgálja felül a park bérbeadásáról szóló határozatot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!