Hírek

2005.09.28. 00:00

Ma dönthet a közgyűlés Demszkyék szerződéseiről

Rendkívüli ülésen tárgyalja ma a Fővárosi Közgyűlés a budapesti közcélú beruházások reklámszerződéseit.

V. Z.

Az ülést a Fidesz-frakció kezdeményezte, mert szerintük nem kellőképpen informáltak a képviselők. Különösképp arról, hogy a tíz- és százmilliós feladatokat elnyert cégek kötődnek-e a budapesti városvezetéshez. Mint arról a Reggel is beszámolt, a 4-es metróval kapcsolatos tájékoztatási munkákat olyan cég nyerte, melynek igazgatója korábban Nyáry Krisztián volt. Nyáry jelenleg a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.
A Fidesz beszámoltatná a főpolgármestert, Demszky Gábor  is, hogy az önkormányzat milyen cégekkel kötött szerződéseket kommunikációs feladatokra. Arra is választ várnak, hogy ezeket milyen hatékonysággal és határidőre teljesítették-e a tendergyőztesek. 2002. november 1-jéig visszamenőleg szeretnének tájékoztatást kapni.

A fővárosi MSZP és az SZDSZ tegnap még nem alakította ki álláspontját a kérdésben. Bőhm András, a szabad demokraták frakcióvezetője magánvéleményét mondta el lapunknak. El tudná képzelni, hogy tájékoztatást kapjanak a képviselők. Akkor, ha nem lelhetők fel a kérdéssel kapcsolatos információk az interneten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!