Hírek

2005.09.27. 00:00

Már nem csak az angolok jönnek nagyobb keblekért

Egyre több külföldi végeztet Magyarországon esztétikai beavatkozást. Az egészségturizmusra specializálódott angol Perfect Profiles utazási iroda emiatt budapesti képviseletet alapít. A cég értékesítési igazgatója, Mike Silford azzal indokolta döntésüket, hogy az Anglián kívül is megnövekedett érdeklődés miatt döntöttek a magyarországi terjeszkedés mellett. Hangsúlyozta: a legfőbb szempont az ár.

V. G.

Magyarországon harmadannyiba kerül egy beavatkozás, mint Angliában, és a szállás, illetve az utazás költségeivel együtt is fél áron megússzák az érdeklődők. A Perfect Profiles többek között esztétikai műtéteket ajánl, és közben segít lefoglalni a jelentkezőknek szállást és a repülőjegyet is. A zsírleszívás és az orrműtétek a legkeresettebbek. Statisztikai adatok hiányában nehéz lenne megmondani, hány angol turista érkezik azzal a céllal, hogy esztétikai műtétnek is alávesse magát. Az azonban látható: az angol turisták produkálják az egyik legdinamikusabb növekedést. Az év első felében 192 ezren érkeztek Nagy-Britanniából, 75 százalékkal többen, mint tavaly. A KSH adataiból még azt is tudni lehet, hogy a gyógyszállókban általuk eltöltött vendégéjszakák száma 85 százalékkal emelkedett.

A Magyarországra esztétikai műtétre érkezők többsége azonban ma még a környező országokból, Romániából, Ukrajnából, Ausztriából, Németországból és Szlovákiából jön. Molnár Csaba, a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság elnöke szerint a külföldi páciensek száma még nem meghatározó, 10 százalék alatti. Véleménye szerint az összes esztétikai műtét évente 10 és 20 ezer között lehet Magyarországon. A legkeresettebb beavatkozás a mellnagyobbítás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!