Hírek

2005.09.14. 00:00

Már ötödször rabolták ki a nagyváradi püspökséget

Két számítógép memóriaegységét, hatmillió lejnyi készpénzt és az alkalmazottak személyi iratainak másolatát vitték magukkal azok a betörők, akik a tegnapra virradó éjszakán behatoltak a nagyváradi római katolikus püspökség székhelyére.

Lukács János, Kolozsvár

Fodor József általános helynök elmondta, a könyvelőségről eltűnt tárgyakon kívül a betörők további kárt is okoztak, tíz ajtót és egy ablakot is megrongáltak – a kár eléri az ötvenmillió régi lejt (háromszázhatvanezer forintot). A vikárius hozzátette, ismeretlen elkövető ellen már megtették a feljelentést, a rendőrség rögzítette a nyomokat, és nyomozást indított az ügyben. Az elmúlt időszakban nem először történt hasonló eset, s az egyházi vezető úgy véli, mindannyiszor ugyanaz a banda fosztogatott.

A rendőrség minden esetben végzett helyszíni vizsgálatot, ám eddig egy elkövetőt sem sikerült azonosítani. Legutóbb nyár elején történt betörés a Kanonok-soron, akkor a betörők a Bunyitai Vince könyvtárba és a Várad folyóirat szerkesztőségébe is behatoltak, és készpénzt, valamint számítástechnikai eszközöket vittek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!